НОВИНИ

Григор Димитров продължава на Индиън Уелс след успех над Алтмайер

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:18, 10.10.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров се класира за третия кръг на Индиън Уелс след категорична победа в първия си мач от надпреварата. Ракета номер 1 на страната отстрани представителя на Германия Даниел Алтмайер с 6:4, 6:2 za 1.27 часа игра.

Битката беше равностойна до края на първия сет, но хасковлията успя да се възползва от грешките на 114-ия в света.

Българинът първи имаше възможност да пробие, получавайки две точки в шестия гейм, но не успя да ги оползотвори. Впоследствие германецът получи на свой ред два шанса на сервис на Димитров, но и той не съумя да реализира така важния пробив. Все пак 23-ият в основната схема българин стигна до ключовия брейк в десетия гейм, с който и поведе в резултата.

В началото на втората част Григор Димитров направи пробив в четвъртия гейм, който след това затвърди. Нов брейк в осмия гейм сложи точка на спора.

В следващия етап на Мастърса в Калифорния Григор Димитров ще се изправи срещу Райли Опелка от САЩ. Двамата са се срещали веднъж до този момент. Двубоят се проведе в Торонто през август, като първата ракета на САЩ победи с 6:3, 6:4.

Ако преодолее третия кръг в Индиън Уелс, хасковлия ще играе на осминафиналите в този турнир за първи път в кариерата си.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път ДПС ще обяви свой кандидат за президент
За първи път ДПС ще обяви свой кандидат за президент
МВФ и днес ще се срещне с Кристалина Георгиева
МВФ и днес ще се срещне с Кристалина Георгиева