НОВИНИ

Григор Димитров прогресира с една позиция в световната ранглиста

Григор Димитров
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
12:32, 20.06.2022
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Първата ни ракета Григор Димитров прогресира с една позиция в световната ранглиста при мъжете. Българинът вече заема 21-о място с 1785 точки, като е 118 от 20-ия Роберто Баутиста Агут от Испания.

Нашият тенисист отпадна във втори кръг на тенис турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, Лондон, след като преди това елиминира миналогодишния финалист в надпреварата Камерън Нори в три сета.

Димитър Кузманов записа ново рекордно класиране и е вече 175-и в класацията, докато Адриан Андреев се изкачи до 357-о място.

В топ 10 няма промени. Лидер остава Даниил Медведев, който загуби втори последователен финал на трева след този в Хертогенбош, губейки в спора за титлата в Хале. Руснакът добави 210 точки към актива си и води пред втория Александър Зверев, който е аут заради изкълчен глезен, с 1130 точки. Единствената промяна в челната десетка е влизането на Хуберт Хуркач, който триумфира в Хале – полякът се изкачи с две места до десетата позиция.

Топ 10 допълват още Новак Джокович, Рафаел Надал, Каспер Рууд, Стефанос Циципас, Карлос Алкарас, Андрей Рубльов и Феликс Оже-Алиасим. В понеделник, 27 юни, стартира Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Първата ни ракета при дамите Виктория Томова се изкачи с една позиция в световната ранглиста при дамите, като вече заема 128-о място. Българката загуби вчера от белгийката Кирстен Флипкенс в последния кръг от квалификациите за турнира на трева в Ийстборн, но може да попадне в основната схема като „щастлива губеща“.

Изабелла Шиникова също бележи скок с едно място и е вече 217-а. Елица Костова губи 40 позиции и е 415-а, докато Цветана Пиронкова е на 727-а позиция.

Двукратната шампионка на Ролан Гарос Ига Швьонтек продължава да води убедително на върха при жените с повече от 4000 точки разлика пред втората Анет Контавейт от Естония. Три тенисистки се изкачват с една позиция в десетката – Онс Жабер, която триумфира на трева в Берлин, първата ракета на Гърция Мария Сакари и финалистката на Аустрелиън Оупън Даниел Колинс.

Останалите дами, които допълват първите десет, са Паула Бадоса, Арина Сабаленка, Каролина Плишкова, Джесика Пегула и Гарбине Мугуруса.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Желязков: На този отбор му трябва време, за да се изгради
Николай Желязков: На този отбор му трябва време, за да се изгради
Слънчево, горещо, но и много ветровито време утре
Слънчево, горещо, но и много ветровито време утре