НОВИНИ

Григор Димитров срещу перуанец в първия си мач в Ченду

Първата ни ракета ще играе с Хуан Пабло Варияс в среща от осминафиналите на турнира, а двубоят бе поставен последен в програмата на централния корт за утрешния ден (22 септември) и ще започне не преди 11:30 часа българско време.

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:09, 21.09.2023
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
григор димитров класира втория кръг open драматичен обрат
Слушай новината

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров ще се изправи срещу перуанеца Хуан Пабло Варияс в първия си двубой на турнира от категория АТР 250 в Чънду, Китай.

Това стана факт, след като по-рано днес Варияс елиминира представителя на домакините Жие Цуи с 6:1, 6:3 за час и 17 минути игра.

За Димитров, който е полуфиналист в надпреварата от 2019-а година, това ще бъде първи мач срещу състезателят от Перу, който понастоящем заема 70-о място в световната ранглиста, а рекордното му постижение е №60 от месец юни тази година.

От организаторите на турнира в Ченду вече публикуваха програмата за петъчния ден (22 септември), в която дуелът между Григор Димитров и Хуан Пабло Варияс е поставен последен на централния корт и ще започне не преди 11:30 часа българско време.

При успех срещу перуанеца Гришо ще се класира за четвъртфиналите, където евентуално го очаква двубой срещу японеца Таро Даниел или австралиеца Кристофър О'Конъл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Краят на една промишлена ера в Япония
Краят на една промишлена ера в Япония
Стачка на съдебната администрация отложи делото за побоя на Христиан Пендиков
Стачка на съдебната администрация отложи делото за побоя на Христиан Пендиков