НОВИНИ

Григор Димитров запазва 20-ото си място в световната ранглиста, ще играе на турнира в Чънду

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
12:54, 18.09.2023 (обновена)
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
григор димитров анди мъри премерят сили централния корт йорк
Слушай новината

Григор Димитров запази позицията си в световната ранглистата. Българинът има актив от 1735 точки и заема 20-ото място в подреждането. Димитър Кузманов падна с едно място до 180-ото с 339 точки, а Адриан Андреев се изкачи до 183-а позиция с 331 точки.

Новак Джокович е водач в класацията на ATP. Сърбинът има 11795 точки и води убедително пред Карлос Алкарас (Испания) с 8535 точки и Даниил Медведев (Русия) със 7280 точки.

Димитров, който в неделя загуби от Андрей Рубльов финала на демонстративния турнир във Франкфурт Ultimate Tennis Showdown, започва тази седмица участието си в Чънду.

Той ще бъде поставен под номер 3 в схемата на турнира на твърди кортове с награден фонд 1 152 805 долара. Надпреварата в китайския град започва с квалификации на 19 септември, ден по-късно стартират и мачовете от основната схема.

Водач в нея е заемащият 10-ата позиция в ранглистата германец Александър Зверев, втори е 18-ият в света Лоренцо Музети от Италия. Четвърти поставен е 29-ият в класацията на ATP Александър Бублик, който бе с основен принос за успеха на Казахстан над България в турнира за Купа "Дейвис" този уикенд в София.

На последното издание на турнира през 2019 година, титлата спечели Пабло Кареньо Буста, който надигра във финала именнно Александър Бублик.

В първия си мач Григор Димитров ще играе с победителя от двубоя между Хуан Пабло Варияс (Перу) и Цзе Чу (Китай).

Турнирният директор на надпреварата, която бележи началото си през 2016 г., Луис Карвальо се изказа ласкаво за най-добрия български тенисист.

"Списъкът с играчи включва и Григор Димитров, който достигна до полуфиналите в Чънду през 2019 г. и е един от най-популярните играчи в тура. Това ще бъде третото му участие тук. Той достигна третото място в света и има осем титли на сингъл, включително и трофея от финалите на ATP. Димитров може да победи всеки. Побеждавал е Джокович, Федерер и Кирьос", отбелязва Карвальо на официалния сайт на турнира.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Киев планира да съди 3 държави, удължили забраната за внос на украинско зърно
Киев планира да съди 3 държави, удължили забраната за внос на украинско зърно
Георги Вангелов приключи участието си на световното първенство по борба в Белград
Георги Вангелов приключи участието си на световното първенство по борба в Белград