НОВИНИ

България загуби от Казахстан при историческото си първо участие в Световна група I на Купа "Дейвис"

живо бнт димитър кузманов тимофей скатов откриват битката българия казахстан купа дейвис
bnt avatar logo
от БНТ
15:40, 17.09.2023 (обновена)
8631
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национален отбор за Купа "Дейвис" отстъпи с 1-3 победи на състава на Казахстан в сблъсъка между двата тима от Световна група I на надпреварата.

За родните тенисисти, водени от капитана Валентин Димов, това бе историческо първо участие в тази група на отборното състезание, която всъщност е последната преди най-високото ниво.

Двудневният дуел срещу казахстанците, на който БНТ 3 ви направи свидетели, започна още вчера с неприятен развой на мача между Димитър Кузманов и Тимофей Скатов, който в крайна сметка беше загубен от българина с 6:3, 4:6, 3:6.

Малко по-късно 19-годишният Янаки Милев направи своя дебют за България в Купа "Дейвис", но срещу себе си имаше много тежко препятствие в лицето на световния №29 Александър Бублик, на когото нашето момче отстъпи с 4:6, 1:6 за малко повече от час игра.

Вторият ден от сблъсъка започна с отличната победа на Александър Донски и Александър Лазаров, които в мача на двойки надиграха Александър Бублик и Александър Недовьесов с 6:3, 6:3 за 73 минути игра и така намалиха пасива на България в серията.

След тях на корта излязаоха Димитър Кузманов и Александър Бублик, които изиграха много оспорван мач, в който, за съжаление, българинът отстъпи с 4:6, 6:7(4).

Този успех за Бублик подпечата и крайната победа за Казахстан в сблъсъка срещу България и така класира страната си за участие в квалификациите за място на Финалите в Купа "Дейвис" 2024.

За българския тим пък това бе първо поражение в надпреварата от две години и половина насам и така догодина през март месец съставът ни ще се бори за оставането си в Световна група I на отборното състезани.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Урсула фон дер Лайен: Италия и Лампедуза могат да разчитат на Европа
Урсула фон дер Лайен: Италия и Лампедуза могат да разчитат на Европа
Плодовете и зеленчуците поскъпват на борсите у нас през седмицата
Плодовете и зеленчуците поскъпват на борсите у нас през седмицата