НОВИНИ

Янаки Милев се бори, но не успя срещу Александър Бублик

янаки милев бори успя александър бублик
bnt avatar logo
от БНТ
17:16, 16.09.2023
Чете се за: 03:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Казахстан поведе с 2-0 победи срещу България в сблъсъка между двата тима за Купа "Дейвис", след като във втория сингъл за деня първата ракета на гостите Александър Бублик надигра в два сета Янаки Милев, който направи своя дебют за страната ни в надпреварата.

На централния корт на Българския национален тенис център (БНТЦ) 19-годишният Милев показа борбеност срещу световния №29, но в крайна сметка отстъпи с 4:6, 1:6 за малко повече от час игра.

В първата част българинът беше напълно равностоен на Бублик, като дори в деветия гейм имаше шанс да пробие и да получи право да сервира за сета, но носителят на две АТР титли се справи, след което на свой ред се възползва от шанс да вземе подаването на своя съперник и така да сложи точка на спора след 6:3.

Вторият сет, за съжаление, се разви не според желанието на българската публика, тъй като Александър Бублик осъществи ранен пробив и след това нямаше трудности да затвори мача след 6:1 в своя полза.

"Имаше доста напрежение. Опитах се да го овладея, но той е доста добър играч. Малко не ми достигна. Не сервирах добре и в първия, и във втория сет и той се възползва от шансовете си. Аз не успях да го направя и затова изгубих сета, а след това и мача", започна Милев в интервю за БНТ.

Младият български състезател благодари още на публиката по трибуните за подкрепата и изрази надежда, че утре нашият отбор ще има сили да стигне до пълния обрат в сблъсъка и да елиминира Казахстан, въпреки че вече изостава с 0-2 победи.

"Труден дебют, но едно добро начало. Благодаря на отбора и на капитана за възможността да играя. Атмосферата наистина е уникална, чувствах се у дома. Благодаря за подкрепата и се надявам утре да имаме шанс да обърнем двубоя", завърши Янаки Милев.

По този начин казахстанците вече имат аванс от два победи в сблъсъка срещу България и имат нижда от само един успех, за да си гарантират място в квалификациите за Финалите на Купа "Дейвис" догодина.

За българския тим пък няма друга алтернатива освен да търси победи във всеки един от трите двубоя в утрешния ден, ако иска да стигне до крайния успех.

Припомняме ви, че в неделя програмата започва в 11:00 часа с мач на двойки, в който един срещу друг се изправят тандемите Александър Лазаров/Александър Донски и Андрей Голубьов/Александър Недовьесов. При нужда впоследствие ще се изиграят и още един или два мача на сингъл.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Денков награди медалисти от олимпиади
Премиерът Денков награди медалисти от олимпиади
Какво крие най-голямата могила край Пловдив?
Какво крие най-голямата могила край Пловдив?