НОВИНИ

Борбен Мико Кузманов даде всичко от себе си, но загуби от Бублик

Успехът на световния №29 означаваше и победа с 3-1 за състава на Казахстан в дуела срещу България от Световна група I на Купа "Дейвис".

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:45, 17.09.2023
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
борбен мико кузманов даде всичко себе загуби бублик
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на България загуби с 1-3 победи сблъсъка срещу Казахстан от Световна група I на Купа "Дейвис", след като в решителния четвърти мач Димитър Кузманов отстъпи на Александър Бублик с 4:6, 6:7(4) в мач, продължил 1 час и 41 минути.

Двубоят на централния корт на Българския национален тенис център (БНТЦ) започна трудно за Мико, който беше пробит още в откриващия си сервис гейм и набързо се оказа догонващ с 0:2. Постепенно обаче рекордьорът ни по победи за Купа "Дейвис" започна да навлиза в ритъм и възстанови равенството при 4:4. За съжаление, радостта на феновете по трибуните не се задържа дълго, тъй като Бублик отново съумя да пробие Кузманов за 5:4, а след това на свое подаване затвори първата част с 6:4.

Вторият сет се разви далеч по-драматично, като в откриващите осем гейма двамата тенисисти си размениха общо четири пробива. При 6:5 в полза на Кузманов той имаше златен шанс да спечели частта на сервиса на Бублик, но пропусна три сетбола и така се стигна до тайбрек. В дългия гейм само един единствен мини пробив на сметката на казахстанеца се оказа достатъчен за него, за да стигне до крайната победа след 7-4 точки в своя полза.

По този начин отборът на България допусна своето първо поражение в Купа "Дейвис" от две години и половина насам и догодина през март месец ще се бори за оставането си в Световна група I на надпреварата.

В същото време пък триумфът за Казахстан осигури място на Александър Бублик и компания в квалификациите за влизане във финалите на състезанието през 2024-а година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Кузманов пред БНТ: Уикендът е изключително позитивен за българския тенис
Димитър Кузманов пред БНТ: Уикендът е изключително позитивен за българския тенис
150 деца са се натровили от замърсяване на водата след наводненията в Либия
150 деца са се натровили от замърсяване на водата след наводненията в Либия