НОВИНИ

Григор Димитров все пак ще играе в Куинс

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:21, 26.05.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
григор димитров все пак играе куинс
Слушай новината

Световният №17 Григор Димитров ще спази традицията и тази година да играе на турнира от сериите АТР 500, който се провежда в "Куинс Клъб".

За разлика от предишни случаи обаче, този път Димитров е решил да стартира от квалификациите на надпреварата, въпреки че ранкингът му му позволяваше да започне директно в основната схема.

Очевидно хасковлията иска да изиграе възможно най-много срещи на трева, за да намери своя ритъм за "Уимбълдън", който започва на 28-ми юни. Турнирът в Куинс е две седмици по-рано.

Решението на Григор ни връща към 2019-та година, когато българинът по подобен начин реши да се включи на АТР 250 надпреварата в Женева.

Иначе "Куинс Клъб" е любимо място за Гришо, като той играе там неизменно от 2009 година. Най-сладкият момент обаче беше през 2014 година, когато българинът триумфира в надпреварата.

Възможно е, разбира се, първата ни ракета да получи и "уайлдкард" за основната схема, като до момента единствената сигурна покана е за бившия №1 Анди Мъри.

Любопитното е, че заявки за квалификациите са подали други двама бивши шампиони в Куинс - Сам Куери и Фелисиано Лопес. Испанецът впрочем е действащият шампион на сингъл и на двойки в турнира.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола блъсна жена на пешеходна пътека в Бургас
Кола блъсна жена на пешеходна пътека в Бургас
Цвети Пиронкова: Труден мач, но победата ме прави много щастлива
Цвети Пиронкова: Труден мач, но победата ме прави много щастлива