НОВИНИ

Григор изигра два великолепни сета, но Зверев отново се оказа непреодолимо препятствие

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:06, 03.09.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
григор изигра два великолепни сета зверев отново оказа непреодолимо препятствие
Слушай новината

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на тазгодишното издание на US Open, след като допусна поражение с 1:3 сета от бившия финалист в турнира Александър Зверев - 7:6(2), 6:7(8), 1:6, 1:6.

Поставеният под №19 Димитров обаче определено може да съжалява, че не спечели първите две части, в които и двамата тенисисти показаха великолепен тенис и в крайна сметка трябваше да бъдат решени в тайбрек, като Григор и Зверев си размениха по един.

Мачът на корт "Луис Армстронг" започна равностойно, като в третия и четвъртия гейм зрителите станаха свидетели на бърза размяна на пробиви, но след това и българинът, и германският му опонент сервираха стабилно, за да се стигне до тайбрек. В дългия гейм първата ни ракета пое инициативата в самото начало и след като поведе с 5-0 точки комфортно затвори първия сет в своя полза след 7-2.

Силните изяви на Григор продължиха и във втория сет, в който той пръв стигна до пробив за 3:2, а впоследствие и го затвърди, за да поведе с 4:2. Уви, Димитров не успя да задържи преднината си и допусна Зверев да изравни за 4:4, а след като до края на частта пробивите отсъстваха двамата тенисисти отново трябваше да решат спора в тайбрек. Този път битката бе далеч по-оспорвана, като първата ни ракета дори пропусна два сетбола на сервис на съперника си. Германецът също не успя да използва първата си възможност да изравни резултата в сетовете, но при втората бекхенд слайс на Гришо в мрежата сложи точка на спора във втората част след 10-8 в полза на Саша.

За съжаление, този тайбрек се оказа и последният по-интригуващ момент в срещата, тъй като в следващите две част нивото на игра на Григор просто спадна, а малко по-късно той получи и физически проблем, който не му позволи да доиграе пълноценно мача.

В крайна сметка в последните два сета Зверев отпусна само два гейма на Димитров и така след 3 часа и 38 минути на корта германецът си гарантира място в осминафиналите, където го очаква Яник Синер, който пък в третия кръг се справи с шампиона в турнира от 2016-а година Стан Вавринка.

Григор Димитров пък напуска US Open 2023 безспорно с шанс да извлече позитиви от представянето си, след като на старта осъществи първи обрат в кариерата си от 0:2 до 3:2 сета в мача си срещу словака Алекс Молчан, а във втория кръг записа хубава победа срещу бившия №1 в света Анди Мъри.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск призова в Монголия за религиозен диалог с цел борба с фундаментализма
Папа Франциск призова в Монголия за религиозен диалог с цел борба с фундаментализма
Тайфунът Хайкуи се насочва към Тайван
Тайфунът Хайкуи се насочва към Тайван