НОВИНИ

Халеп и Свитолина продължават уверено на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:48, 02.10.2020
Чете се за: 01:32 мин.
Тенис
халеп свитолина продължават уверено ролан гарос

Две от фаворитките за трофея във френската столица записаха чисти победи и вече са на 1/8 финалите.

Свитолина беше загърбила проблемите си от мача срещу мексиканката Рената Сарасуа и днес демонстрира отлична игра срещу номер 27 в схемата Екатерина Александрова.

Мачът започна с труден сервис гейм за украинката, на която и се наложи да отразява брейкпойнт. Tq обаче се справи със задачата и поведе с 1:0.

В следващите минути точките за пробив отсъстваха като определено Александрова беше тази, която притискаше съперничката си.

С времето обаче Свитолина започна да намира играта си и в самия край на сета това даде резултат. В десетия гейм рускинята сервираше за оставане, но изигра катастрофален гейм, в който не взе нито едно разиграване и така след 6:4 Свитолина излезе напред в резултата.

Вторият сет започна с размяна на пробиви, след които двете постепенно навлязоха в ритъм и успяха да предложат няколко много интересни разигравания.

В край на сметка след няколко пропуснати възможности и от двете страни, Александрова отново бе тази, която се пропука. Това се случи в 12-ия гейм, когато рускинята сервираше, за да вкара втория сет в тайбрек.

Отново обаче тя демонстрира колебания в играта си и след форхенд в аут допусна да бъде пробита за втори път в сета, което означаваше гейм, сет и мач в полза на 3-та поставена Елина Свитолина, която на 1/8 финал очаква Елизе Мертенс или Каролин Гарсия.

Симона Халеп пък в трети пореден мач показа страховита за нейните опонентки форма като отнесе за малко под час игра, 29-та в ранглистата Аманда Анисимова с 6:0, 6:1.

Румънката реализира пробив още в откриващия гейм като най-трудно и беше да стигне до неговото затвърждаване. В най-дългият гейм в мача Халеп отрази пет брейкбола преди все пак да стигне до 2:0 в своя полза.

От този момент нататък тя диктуваше изцяло събитията на корта като спечели първите шест гейма в двубоя, за да поведе в сетовете след само 24 минути игра.

В началото на втората част Анисимова най-накрая се разписа, но това остана единствения, позитивен за нея епизод в двубоя.

Халеп спечели всички останали геймове до края, макар американката да даде всичко от себе си в опит да стигне до по-почетно поражение.

По този начин поставената под номер 1 румънка продължава похода си към втора титла в Париж и общо трета от Шлема, а следващата и съперничка ще бъде Ига Швиатек.

Полякинята елиминира с 6:3, 6:2, участващата с уайлдкард канадка Южени Бушар.

За 1/8 финалите се класира и Надя Подороска след победа над Ана-Каролина Пмиедлова също с 6:3, 6:2.

Там аржентинката очаква победителката от мача Цветана Пиронкова-Барбора Крейчикова. Срещата между двете ще може да наблюдавате пряко в ефира на БНТ 3.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лудогорец с Тотнъм, австрийци и белгийци в групите на Лига Европа
Лудогорец с Тотнъм, австрийци и белгийци в групите на Лига Европа
Доминик Тийм продължава напред на "Ролан Гарос"
Доминик Тийм продължава напред на "Ролан Гарос"