НОВИНИ

Хеттрик на Десподов изведе Лудогорец до трудна победа при повторния дебют на Петев

хеттрик десподов изведе лудогорец трудна победа повторния дебют петев
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
16:33, 12.03.2023 (обновена)
Чете се за: 06:10 мин.
Спорт
Слушай новината

4Новият треньор на Лудогорец Ивайло Петев записа успешен повторен дебют начело на "орлите", след като тимът победи Черно море с 3:2 у дома в мач от 23-ия кръг на Първа лига. Успехът на шампионите дойде много трудно, като те имаха нужда от два късни гола, за да вземат ценни три точки в битката за титлата с ЦСКА.

На "Хювефарма Арена" в Разград "моряците" започнаха отлично и поведоха в резултата още в осмата минута, когато централният нападател Исмаил Иса получи топката в наказателното поле и със силен изстрел по земя преодоля Серджио Падт. Домакините натиснаха в търсене на изравнителен гол, като удар на Тодор Неделев срещна напречната греда, а в 20-та минута Кирил Десподов направи 1:1 с точен удар по диагонала. Изненадващо, Черно море отново успя да излезе напред в 34-та минута, като комбинацията бе отново същата - пас на Алекс Фернандес и изстрел на Иса, който не остави шансове на Падт.

След почивката играчите на Илиан Илиев се защитаваха умело, но всичко се промени за няколко минути, след като Васил Панайотов получи жълт картон в 69-та минута, а малко след това направи дузпа и бе изгонен с втори жълт картон. Десподов реализира наказателния удар за 2:2, а ситуацията на варненци се влоши допълнително малко преди края на редовното време, когато вратарят на тима Иван Дюлгеров се сблъска със съотборник и получи тежък удар, което наложи принудителна смяна. Влезлият от резервната скамейка страж Георги Георгиев все още не бе загрял, когато му се наложи да пази свободен удар, изпълнен от Десподов. Намесата на Георгиев бе слаба и топката влезе във вратата за крайното 3:2.

По този начин футболист номер 1 на България за 2022 реализира хеттрик, с който донесе три точки на Лудогорец и победа на новия наставник Ивайло Петев. Така "орлите" се доближиха на една точка от лидера ЦСКА, който по-късно днес гостува на ЦСКА 1948. Черно море заема седма позиция в класирането с актив от 36 точки.

Кирил Десподов сподели, че отборът не е имал друга алтернатива, освен победа в днешната среща. Офанзивният футболист добави, че се радва да работи с новия треньор Ивайло Петев.

"Щастлив съм, след като сме победили. Това е най-важното. Радвам се, че помогнах на отбора да измъкнем тежка победа. Ние нямахме друг избор. Всеки мач в момента е много важен. Всеки три точки са много важни. Нямахме друг избор, освен победата. Г-н Петев е от много кратко време тук. Със сигурност ни даде по-голяма мотивация и спокойствие. Няма как да промени много неща за пет дни. Радвам се, че е тук. Отборът е щастлив, че г-н Петев ни е треньор", каза Десподов.

"Доста нервен мач. В началото имаше малко напрежение. Не бяхме чак толкова убедителни. Черно море стигна до два гола с две атаки. Вторият гол даже... ние имахме доминация. Една наша грешка направи така, че пак бяхме догонващи. На полувремето опитахме да засилим фланговете и да ускорим темпото. Имаме млад отбор с много качество“, коментира Ивайло Петев.

„Имаше реакция, което е похвално. В минутите ни на доминация допуснахме да сме догонващи. Нужна е здрава психика. Ясно е, че напълно заслужено взехме трите точки. Трябва известно време. За 3 дни е трудно да имаш чиста снимка върху всички играчи. Целта е да се подобряваме“, каза още треньорът на Лудогорец.

Наставникът на Черно море Илиан Илиев беше много разочарован след поражението с 2:3 от Лудогорец. Той критикува съдийството на Георги Гинчев и неговите колеги.

„Футболистите дадоха максимума си. Вложиха се максимално. Второто полувреме е олицетворение на футбола ни в последните години. Пълна излагация на съдията. Целият български футбол беше в едно полувреме. Второто полувреме 3 фаула през първите 15 минути. Лудогорец не е случаен отбор и има добри футболисти. За футбол няма да коментирам изобщо. Тези съдии са сложени да слугуват. Първото полувреме се играеше. Второто полувреме всичко отиде… Знаехме, че ще бъде така, защото ако Лудогорец не вземе днешния мач, всичко отиваше към ЦСКА. За футбол няма какво да говоря", заяви Илиев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Черно море: Ако Лудогорец не вземе днешния мач, всичко отиваше към ЦСКА
Треньорът на Черно море: Ако Лудогорец не вземе днешния мач, всичко отиваше към ЦСКА
Норвежката Рагнхилд Гльорсен Хага спечели първото състезание при жените на 50 км масов старт
Норвежката Рагнхилд Гльорсен Хага спечели първото състезание при жените на 50 км масов старт