НОВИНИ

Хората с постоянен адрес в Паничерево могат да се приберат до 20.00 часа

bnt avatar logo
от БНТ
13:51, 15.04.2020
Чете се за: 01:14 мин.
Регионални

Село Паничерево е под 14-дневна карантина, след като мъж с коронавирус избяга от Старозагорската болница и се прибра в селото. Там вече има 6 случая на заразени с COVID-19.

Шести случай на установен жител на село Паничерево с доказан коронавирус. Тази информация на БНТ потвърдиха и от Националния оперативен щаб. От там казаха още, че селото е карантинирано, след като са спазени всички мерки.

Полицейските екипи не допускат влизане в населеното място. Според заповедта на здравния министър всички жители на селото, които имат настоящ адрес в селото имат право да се приберат до 20.00 часа в селото, след този срок няма да е възможно.

В селото живеят 2000 души по настоящ адрес.

Направена е организация от оперативния щаб на община Гурково за доставка на храни и лекарства.

Паничерево вече е затворено. На входовете му са разположени полицейски патрули, които не допускат влизане и излизане в населеното място. Селото е дезинфектирано, а на жителите му са раздадени маски. В населеното място ще работят само здравната служба и хранителните магазини, а хората ще могат да излизат единствено, за да си набавят храна.

Мариян Цонев - кмет на община Гурково: Направили сме организация в Общината. Имаме вече разговори с фирмите, които зареждат с хранителни продукти в село Паничерево. Те са уведомени, ще карат продуктите до КПП. От КПП-то навътре в селото ще идват собствениците на хранителните магазини, ще си вземат продукти.

В Паничерево няма аптека. Създадена е организация и за доставка на лекарства.

Мариян Цонев - кмет на община Гурково: Имаме общински съветници, които са трима в село Паничерево и кмета на селото. Ще взимат всички книжки, медицински и рецепти. Ще ги носят пак до КПП-то. От тук ще идва служебна кола и хора от общинска администрация, ще ги вземат и ще ходят да купуват на хората лекарства от аптеките.

В селото има възрастни хора, които се нуждаят от лечение.

Атанас Граматиков - кмет на с. Паничерево: Има няколко случая за химиотерапия, ще се предприемат съответните мерки, хората ще бъдат здравнообслужвани. Налагат се тези мерки, за да се успокои всичко.

Днес в теста ще бъдат подложени около 60 души от населеното място. Тестването ще продължи и утре, вдругиден и ако се наложи и в почивните дни, съобщиха от Общинския оперативен щаб. Първите резуълтати от днешното тестване ще станат ясни късно вечерта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес НОИ изплаща първите компенсации по мярката 60/40
От днес НОИ изплаща първите компенсации по мярката 60/40
На Разпети петък няма да се минава под светата Плащаница
На Разпети петък няма да се минава под светата Плащаница