НОВИНИ

Христо Иванов отдаде почит на жертвите на "възродителния процес"

христо иванов отдаде почит жертвите възродителния процес
Снимка: Фейсбук/ Христо Иванов
bnt avatar logo
от БНТ
17:02, 26.12.2020
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

На годишнината от трагичните събития в Могиляне лидерът на Демократична България Христо Иванов и негови колеги отдадоха почит пред жертвите на т.нар. “възродителен процес” на Тюркян чешма.

Ето какво написа той на страницата си във Фейсбук:

"Днес, на годишнината от трагичните събития в Могиляне, заедно с мои колеги отдадохме почит пред жертвите на т.нар. “възродителен процес” на Тюркян чешма - знаково място за бруталните репресии по време на насилственото преименуване, извършено от комунистическия режим. Това е едно от най-уродливите престъпления на тоталитаризма и ДС. Българската демокрация е невъзможна без паметта за тоталитарното насилие и без волята за неговото осъждане.

Големият идеал за свободна европейска България може да бъде постигнат само ако преодолеем разделенията, поддържани и експлоатирани от ченгетата, и изградим бъдеще, в което законът е един за всички, така като и България е една за всеки от нас. Това не може да стане без лустрация и решително прекратяване на влиянието на мрежите на ДС, които са в основата на корупционното овладяване на българските институции от мафията".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страните от ЕС получиха първите количества ваксини
Страните от ЕС получиха първите количества ваксини
Първите ваксини срещу COVID-19 пристигнаха във Варна
Първите ваксини срещу COVID-19 пристигнаха във Варна