НОВИНИ

Христо Терзийски: Създадена е добра организация за предстоящите избори

bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 01.03.2021
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Създадена е добра организация за предстоящите парламентарни избори, имаме капацитет да се справим с тази ситуация. Частичните местни избори вчера са генерална репетиция във връзка с противоепидемичните мерки. Това заяви в "Денят започва" министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

"За вчерашния ден има 7 сигнала за нарушаване на изборния процес. Направихме обследване на склада, където са сложени машините за гласуване, няма разлика за нас, както изборните книжа, така и машините ще бъдат охранявани. Най-вероятно ще ни е необходим допълнителен ресурс, като в тези случаи включваме и служители на "Гранична полиция", допълни вътрешният министър.

Терзийски каза, че след няколко разговора с премиера Бойко Борисов е приел да бъде в листите на ГЕРБ като водач в Кюстендил, защото се чувства свързан с града.

Христо Терзийски коментира и развитието около случая "ОЛАФ".

"В преговорите беше определена една сума, изискванията бяха занижени, съотношението цена-технически параметри за автомобилите се обърна 60 процента в полза на цената. Аз съм разпитван за тази обществена поръчка. Всичко ще бъде изяснено от хода на досъдебното производство, няма от какво да се притеснявам", добави министърът на вътрешните работи.

52-ма служители на МВР в момента са в болница с коронавирус, допълни Терзийски.

"428 са на домашно лечение. 90 са под карантина. 9000 желаят да се ваксинират. 4833-ма служители са ваксинирани досега, на 118 е поставена втора ваксина", каза Христо Терзийски.

Министърът на вътрешните работи отбеляза, че за последните 4 години са намалели драстично престъпленията.

"При 66 убийства, 65 са разкрити. 1500 са откраднатите автомобила за миналата година, ние сме имали толкова само за София преди 15 години. Ликвидирани са основните групи, извършващи телефонните измами, над 80% са разкрити. За миналата година по пътищата са загинали 463-ма души, например 1961 година са били 450. По-сериозен е контролът на пътя, констатирани са 1 милион и 700 хиляди нарушения, 115 милиона са събраните глоби, което води до по-голямо дисциплиниране на водачите", каза още вътрешният министър Христо Терзийски.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защитникът на Кристиан Николов: Ако съдът приеме, че има умисъл, това ще е провал
Защитникът на Кристиан Николов: Ако съдът приеме, че има умисъл, това ще е провал
Япония отменя извънредното положение в 6 префектури
Япония отменя извънредното положение в 6 префектури