НОВИНИ

И днес стотици българи потеглиха към Гърция - има ли опашки на "Кулата"

Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Йорданка Бакалска
13:11, 06.07.2024 (обновена)
Чете се за: 01:35 мин.
У нас
Слушай новината

И днес стотици българи потеглиха към Гърция за лятната си почивка. Най-натоварен традиционно е граничен пункт "Кулата - Промахон".

Преминаването през "Кулата" към момента се осъществява нормално. Всички гишета на вход и на изход работят. Няма струпване на автомобили.

Не толкова спокойна обаче беше обстановката в ранните часове. Явно повечето пътуващи са си направили извод от предходните седмици, когато се образуваха километрични опашки и за да избегнат чакането с часове са решили да преминат границата по-рано днес сутринта. А за да се стигне до граничния пункт, трафикът е натоварен.

Очаква се до утре да бъде открита новата отсечка от АМ "Струма" край Симитли. Тя е с дължина от 600 м и благодарение на нея ще се предотврати образуването на задръствания в този участък.

А това всъщност е и най-невралгичната точка от трасето на магистралата, защото на едно място се събира трафикът и от Гърция, и от Банско в посока София и се образуват големи тапи.

От Агенция "Пътна инфраструктура" уточниха, че разширението на едното платно на магистрала "Струма" в района на Симитли е началото на подготовката за изграждане на дългоочаквания последен етап от високоскоростния път през Кресненското дефиле.

Вижте още в прякото включване на Йорданка Бакалска.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Биляна Дудова загрява за Олимпийските игри в Париж с турнир в Мадрид
Биляна Дудова загрява за Олимпийските игри в Париж с турнир в Мадрид
Една дузпа, толкова много тълкувания
Една дузпа, толкова много тълкувания