НОВИНИ

Илиана Раева: Направихме промени в съчетанията, дано да ви зарадваме

илиана раева направихме промени съчетанията дано зарадваме
bnt avatar logo
от БНТ
15:46, 21.07.2021
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри, че има направени много промени по съчетанията на момичетата за Олимпиадата в Токио. Грациите отпътуваха за град Мураяма, където ще проведат подготвителен лагер в пълна изолация, преди да влязат в Олимпийското село през август.

На Летище София Илиана Раева коментира още, че основната цел е тимът да бъде опазен здрав и в спокоен дух

„Тръгваме в добро настроение, вложихме много труд и много усилия. Направихме много силни и конкуренти съчетания. Спечелихме доста медали до този момент, единственото, което трябва да направим е да съумеем да запазим спокойствието на момичетата, концентрацията. Това ще е основното, както и да сме здрави всички. Надявам се да пристигнем здрави и щастливи и здрави да се върнем. Конкуренцията е много голяма“, коментира Раева.

„Знаете, спортистите не обичаме да говорим за медали, момичетата усещат отговорността, че е много голяма. Има и лошата, и хубавата страна от факта, че няма да имаме публика, може би пък като я няма тази емоция, момичетата и да са по-спокойни. Този олимпийски дух малко ще липсва“, добави президентът на БФХГ.

„Умората и вълнението, както и емоциите преди заминаването оказаха влияние и на контролните, които проведохме преди тръгването. Има много промени по съчетанията, защото това стана като практика в нашия спорт, за голямо съжаление, след всяко състезание да се увеличава трудността. Вярвам, че ще ви зарадваме“, завърши Илиана Раева.

Олимпийският турнир по художествена гимнастика ще се проведе в последните три дни от Игрите - от 6 до 8 август. Състезанията ще можете да проследите по БНТ 1, БНТ 3 и онлайн в спортната страница на bntnews.bg.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Макрон нареди разследване по случая "Пегас"
Макрон нареди разследване по случая "Пегас"
Любо Пенев съзря злонамерени информатори в ЦСКА
Любо Пенев съзря злонамерени информатори в ЦСКА