НОВИНИ

Илияна Йотова попита защо досега правителството не е поискало смяна на главния секретар на МВР

bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 18.08.2023
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Очаквах повече от пресконференцията на правителството днес - вместо да дадат отговори на българските граждани, управляващите зададоха повече въпроси. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира днешния брифинг в Министерския съвет.

По повод искането за смяна на главния секретар на МВР Йотова попита защо вече толкова време, откакто е на власт кабинетът не е направил своето предложение до президента.

"Като български гражданин не станах по-спокойна от това, което чух следобед. Надявам се българското правителство и парламентът, всички ние като институции да върнем стабилността и сигурността в държавата".

Следим всичко, което се случва в България, политическата обстановка и тревожните сигнали, които идват от много посоки, каза Илияна Йотова. Президентството ще излезе със становище както за убийството на Алексей Петров, така и за други въпроси:

"Засега се въздържаме от всякакъв коментар, защото не получаваме никаква по-определена информация от институциите, които са призвани да я дават. Днес многкратно чухме, че всички въпроси трябва да бъдат зададени на прокуратурата, вероятно и ние ще зададем такива въпроси", уточни вицепрезидентът.

Дали е нужно свикване на Консултативен съвет за национална сигурност ще прецени президентът, заяви Илияна Йотова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков инспектира строителството на новия спортен комплекс за школата на ФК Марица (Пловдив)
Христо Стоичков инспектира строителството на новия спортен комплекс за школата на ФК Марица (Пловдив)
Морският фар в Шабла отвори врати за посетители
Морският фар в Шабла отвори врати за посетители