НОВИНИ

Интер договори Алексис Санчес без да плаща трансферна сума на Юнайтед

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:48, 04.08.2020
Чете се за: 00:38 мин.
Европейски футбол
интер договори алексис санчес без плаща трансферна сума юнайтед
Снимка: БГНЕС

Италианският футболен колос Интер (Милано) няма да плати трансферна сума на Манчестър Юнайтед за привличането на крилото на "червените дяволи" Алексис Санчес в редиците си.

Това съобщи италианският спортен журналист Фабрицио Романо в "Туитър".

Чилийският национал игра под наем при "нерадзурите" през изминалия сезон и е оставил добри впечатления у наставника на тима Антонио Конте, който е изразил желание да задържи 31-годишния нападател за постоянно на "Сан Сиро".

Единственият проблем, който спъва осъществяването на сделката е огромната заплата, която Юнайтед плаща на Санчес, като от Интер са се съгласили да я покрият, но при условието да не заплащат трансферна сума на английския клуб.

Отчаяните действия на Манчестър Юнайтед всячески да се освободят от услугите на Алексис са довели до приемането на предложението на Интер от страна на английския клуб.

Алексис имаше затруднения в началния етап на престоя си в Интер заради контузия, която го мъчеше, но след подновяването на Серия "А" през юни заигра силно и убеди Конте, че има място в тима.

Чилиецът все пак е склонил да намали заплатата си, за да подпише с миланския гранд, като ще получава по 7 милиона евро на сезон в Италия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
160 милиона паунда е залогът в мача Брентфорд - Фулъм
160 милиона паунда е залогът в мача Брентфорд - Фулъм
Каролина на победа от плейофите в НХЛ
Каролина на победа от плейофите в НХЛ