НОВИНИ

Интер се справи с Аталанта и си подпечата мястото в Шампионската лига и през следващия сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
08:10, 28.05.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Снимка: БТА
Слушай новината

Отборът на Интер си гарантира мястото в Шампионската лига и през следващия сезон, след като победи с 3:2 като домакин състава на Аталанта в среща от предпоследния 37-и кръг на италианската Серия "А".

Двубоят започна отлично за момчетата на Симоне Индзаги, които поведоха след по-малко от 40 секунди игра чрез Ромелу Лукаку, който завърши светкавично нападение за своя тим, възползвайки се и от асистенция на Лаутаро Мартинес.

В 3-ата минута домакините вече водеха с 2:0, а този път точен за тях бе Николо Барела, който беше забравен от отбраната на Аталанта и се разписа с чудесно изпълнение от въздуха.

Марио Пашалич все пак върна надеждите на "бергамаските", че могат да измъкнат нещо от тази среща в 36-ата минута, след като отбеляза при едно разбъркване в наказателното поле на Интер.

В 77-ата минута Интер възстанови преднината си от две попадения, а точен беше човекът във форма за "нерадзурите" Лаутаро Мартинес, за когото това беше девети гол в последните девет мача във всички турнири.

Аталанта отново намали пасива си в добавеното време на срещата, когато Луис Муриел стреля от дистанция, а след като топката се отби в напречната греда тя срещна и гърба на стража Андре Онана и влезе във вратата на домакините, правейки резултата 3:2, но време за обрат на "Богинята" нямаше.

С успеха Интер събраха 69 точки на 2-ото място в подреждането и със сигурност момчетата на Симоне Индзаги ще бъдат част от Шампионската лига и през есента. Не бива да забравяме, че на 10 юни "нерадзурите" се изправят срещу Манчестър Сити във финала на тазгодишното издание на най-престижния европейски клубен турнир.

За Аталанта тази загуба оставя тима на 5-ата позиция с 61 точки и предоставя огромен шанс на Милан да завърши топ 4, като в оставащите си два двубоя "росонерите" ще имат нужда само от една точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашите пратеници: Втори тур на президентските избори в Турция
От нашите пратеници: Втори тур на президентските избори в Турция
Код жълто за валежи и гръмотевици в цялата страна
Код жълто за валежи и гръмотевици в цялата страна