НОВИНИ

Искри от далекопроводи причиниха няколко пожара в Бургаска област

Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:45, 27.07.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Пожари в 10 населени места в Бургаско през изминалата нощ. По информация на полицията в резултат на високите температури и силния вятър повсеместно е започнало доближаване на жици от електропроводите и излизането на искри, които причинили различни огнища.

Процесът стартирал от Карнобатска община, като е имало сигнали от селата Венец, Добриново, Грозден, Церковски, Съединение, Завет и Бероново. На място са били насочени три екипа на пожарната в Карнобат, допълнителен екипи от Бургас, два от Айтос и още един от Средец.

Съобщава се, че огънят в Церковски е обхванал селскостопански двор. В село Венец стихията е изпепелила необитаеми къщи.

Пожари тази нощ е имало край Айтос и бургаските квартали "Черно море" и "Рудник". За локализиране на огнената стихия в двата бургаски квартала е включен целия свободен състав на първа и втора противопожарни служби - Бургас - общо 11 противопожарни автомобили и три леки автомобила, два екипа с противопожарни автомобили от Поморие, служители от община Бургас с две водоноски и множество доброволци.

Огънят засегнал близо 1000 дка от територията около Изворище и приблизително същата площ около квартали "Черно море" и "Рудник".

Към момента огнищата са локализирани, като няма разрастване или опасност от ново запалване. Нанесени са материални щети основно в ниска растителност и храсти, дървени бараки и една - две необитаеми къщи на територията на Изворище. Два противопожарни екипа от Бургас са командировани за гасене на пожари в хасковска област - Любимец и с. Тополово.

Автор: Давид Сукнаров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар горя в землищата на 3 пазаржишки села
Голям пожар горя в землищата на 3 пазаржишки села
ООН осъжда противоконституционната смяна на правителството в Нигер
ООН осъжда противоконституционната смяна на правителството в Нигер