НОВИНИ

Италия отваря нощните клубове със "зелен пропуск" - без маски само по време на танци

сливенска област забраняват посещенията дискотеки барове клубове
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:52, 07.10.2021
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Слушай новината

Очаква се днес италианското правителство да одобри решение за възобновяване дейността на нощните клубове, затворени от август 2020 година поради огнища на COVID-19, свързани с местата за нощни развлечения.

Правителственият технически научен комитет съветва нощните клубове да се отворят отново с максимален капацитет от 35% на закрито и 50% за откритите места.

Преди да влязат гостите трябва да представят "зелен пропуск", който доказва поставена втора доза на ваксина, отрицателен тест или за възстановяване от коронавирус. Предпазните маски се препоръчва да се носят през цялото време и да се свалят само по време на танци.

Предложеното ограничение на капацитета предизвика критики от страна на собствениците на нощни клубове и на Матео Салвини - лидер на крайнодясната Лига и партньор в широката коалиция на премиера Марио Драги. Според него "това е лудост и със "зеления пропуск" капацитетът трябва да бъде поне двоен".

Въпреки разрешението за отваряне, правителственият технически научен комитет предупреди, че нощните клубове са сред местата, които представляват "най-висок риск" за разпространение на вируса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разпитаха моряците от "Вера Су" в съда в Добрич
Разпитаха моряците от "Вера Су" в съда в Добрич
Ръст на случаите от коронавирус при деца и ученици, както и в домове за възрастни хора
Ръст на случаите от коронавирус при деца и ученици, както и в домове за възрастни хора