НОВИНИ

Ива Митева и Андрей Кузманов поздравиха Стойка Кръстева

второ злато стойка кръстева олимпийския връх бокса
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
bnt avatar logo
от БНТ
13:02, 07.08.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Председателят на Народното събрание Ива Митева и министърът на спорта Андрей Кузманов изпратиха поздравителни адреси до олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева.

„Уверявам Ви, че завоюваната от Вас олимпийска титла донесе много радост не само на верните почитатели на Вашия спорт, но и на всички българи“, отбелязва Ива Митева.

„Вярвам, че волята, решимостта и куражът, с които влязохте в битките от олимпийския турнир, будят заслужено възхищение и у най-силните Ви противници. Днес Вие триумфирате и увенчавате със заслужено признание годините на упорит труд, себеотрицание и лишения“, пише председателят на парламента.

Ива Митева посочва, че големият успех на Стойка Кръстева – първата олимпийска титла в женския бокс, ще влезе в историята на българския спорт и пожелава на състезателката лично щастие и още много победи.

„С гордост Ви поздравявам за извоюваната олимпийската титла в Токио, с която зарадвахте цяла България! След 25-годишна пауза родният бокс отново има олимпийски шампион! Поздравявам Ви за професионализма, волята за победа и високото спортно майсторство, които показахте на ринга на най-престижния спортен форум. Бяхте перфектна във всяка една от срещите си, показахте бокс от световна класа и заехте заслужено своето място на олимпийския връх. Доказахте, че високите цели в спорта се постигат с упорит труд, всеотдайност, авторитет и талант. Бъдете здрава и все така упорита, предана и смела по пътя към поредните върхове! От сърце Ви желая да продължавате да представяте достойно България и да постигате следващите си големи цели в спорта“, казва министър Кузманов в поздравителния адрес до олимпийската шампионка Стойка Кръстева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Стоичков към Меси: Където и да отидеш, ще бъда много горд с теб
Христо Стоичков към Меси: Където и да отидеш, ще бъда много горд с теб
Боряна Калейн през сълзи: Горда съм, превъзмогнах себе си
Боряна Калейн през сълзи: Горда съм, превъзмогнах себе си