НОВИНИ

Ивайло Чочев: Надявам се националният отбор да върви във възходяща линия

ивайло чочев надявам националният отбор върви възходяща линия
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
22:47, 18.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският национал Ивайло Чочев беше определен за Футболист №3 на България за 2023 г. в традиционната анкета на журналистите, а след награждаването сподели пред тях какви са неговите амбиции в близко бъдеще.

На първо време опитният халф коментира трансфера си в Лудогорец, където според него даден играч има по-големи шансове да се бори за индивидуални призове.

"Отидох в най-добрия отбор в България, който разполага с най-добрите футболисти и се бори за Европа. Когато си в по-добър отбор, имаш по-голям шанс за индивидуални награди", започна Чочев, който призна, че не е очаквал да спечели толкова много награди след завръщането си от тежката контузия, която го бе извадила от игра за повече от година в периода 2019-2020.

"Колкото повече отбори имаме в Европа, толкова по-голям плюс. Мисля, че има много добри български футболисти, показвали са го през годините. Не очаквах след тежката контузия да имам толкова награди, може би не съм на това ниво от преди контузията, но се чувствам по-радостен така. Имам къде да складирам наградите, място ще намерим винаги", коментира още бившият състезател на ЦСКА, Палермо, Пескара и ЦСКА 1948.

31-годишният футболист, който има зад гърба си вече над 40 мача с националната фланелка, обърна внимание още и на предстоящите мачове на България с Танзания и Азербайджан.

"Няма слаби отбори, да се надяваме да вървим във възходяща линия. Важно е отборът да е готов за мачовете през септември", завърши Ивайло Чочев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отнеха 4 точки от актива на Нотингам Форест за нарушаване на финансовите правила на Висшата лига
Отнеха 4 точки от актива на Нотингам Форест за нарушаване на финансовите правила на Висшата лига
Магазин на колела снабдява обезлюдени шуменски села
Магазин на колела снабдява обезлюдени шуменски села