НОВИНИ

Ивайло Иванов бе избран за спортист №1 на месец януари

Ивайло Иванов Даме Стойков Румен Стоилов
Снимка: Startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
15:21, 08.03.2023
Чете се за: 03:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Ивайло Иванов бе избран за спортист на месец януари в традиционната анкета на пресклуб „България“, съобщиха от Българската федерация по джудо.

Най-добрият ни джудист ликува на турнира Гран при в Португалия, а за успеха бе поставен получи 17 гласа от общо 26 на медиите. Втори, с 8 гласа, се нареди сноубордистът Радослав Янков, четвърти на световната купа в Банско, а трета с един глас е световната и европейска шампионка по борба Тайбе Юсеин, №1 на турнира „Анри Деглан“ във Франция.

„Надявам се по-често да чуваме българския химн и да се знае за България. Продължаваме да гоним медалите и титли. Подготовката върви нормално, вече съм добре след контузията. В понеделник заминаваме на лагер в Чехия, а след това ни предстои участие на турнирите от Големия шлем в Грузия и Турция. От 6 май започва световното първенство в Катар. Искам да благодаря и на федерацията за спокойствието, което ни осигурява“, каза Ивайло Иванов.

Като награда Иванов получи значка "Златна България" от домакините и уикенд за двама в Пампорово.

„Щастлив съм, че спортните журналисти са гласували за Ивайло, защото той е състезател, който се е доказал през годините – каза Румен Стоилов, президент на федерацията. - А ние като ръководство ще продължим да работим за медали“, допълни той.

Даме Стойков, вицепрезидент на федерацията, изрази задоволство, че вече имаме много добър отбор.

„Това показва, че се движим в правилна посока. На всеки един турнир за деца, юноши и девойки има по 800 състезатели в залата. И ще се стремим да ги увеличим“, добави той.

Самият Ивайло Иванов допълни, че ако има ден и е здрав, на световното може да стигне и финал, а защо не и да стане шампион.

„Тренирам доста, имам респект към себе си, и че мога да победя всеки. Има много състезатели, които са добре подготвени, и аз съм един от тях. Шансовете са реални, дори за световна титла,“, смята капитанът на националите.

За медал от световното първенство родната федерация обяви и специални премии по-рано. Като за злато са предвидени 20 000 лева, за сребро – 15 000 лв., а за бронз – 10 000 лв.

„И ние искаме да живеем добре и затова със сигурност са ни нужни средства. Но никога не сме го правили за пари или да забогатеем. А отидеш ли на състезание с мисълта, че ще вземеш 50 000 лева, например, започваш да губиш себе си и истинската същност на това, което правиш. Ставаш бизнесмен, в какъвто се е превърнал и спортът. Основната цел е друга – да бъдеш човек, който дава пример на малките да продължават да дерзаят и да не се отказват. Това за мен е по-важната цел, защото много от ценностите на нашите деца се загубиха, те тръгнаха назад...“, продължи Ивайло Иванов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Случаят "Соло" - хронология и версии на двойното убийство
Случаят "Соло" - хронология и версии на двойното убийство
Столтенберг предупреди, че Бахмут може да падне до дни
Столтенберг предупреди, че Бахмут може да падне до дни