НОВИНИ

Иван Гешев се срещна с главния прокурор и председателя на Върховния апелативен съд на Турция

bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 24.01.2022
5111
Чете се за: 02:02 мин.
По света
Слушай новината

Днес българската делегация, ръководена от главния прокурор Иван Гешев, бе приета от главния прокурор на Република Турция Бекир Шахин и от председателя на Върховния апелативен съд на Република Турция Мехмет Акарджа, съобщават от прокуратурата.

Главният прокурор със своя турски колега, по чиято покана се провежда официалното посещение на представители на българската прокуратура в Република Турция. В делегацията са включени още заместникът на главния прокурор и ръководител на ВАП Десислава Пиронева и говорителяг на главния прокурор Сийка Милева. От турска страна в официалните срещи участваха г-н Ридван Гюндогду, заместник главен прокурор, Илкнур Алтънташ – старши прокурор, отговорен за международните отношения, и прокурори от Върховната прокуратура на Република Турция.

Снимки: Прокуратура на Република България

В хода на официалните разговори взаимно бе констатирано високото ниво на доверие и доброто сътрудничеството между прокуратурите на двете съседни страни. Обсъдени са въпроси от двустранен интерес, като бе подчертан приносът на Република Турция и Република България по ограничаване на нелегалната миграция в региона, се казва още в съобщението. Двете делегации са обсъдили и други аспекти от правното сътрудничество, сред които противодействието срещу трансграничната организирана престъпност и борбата срещу тероризма.

В разговора между главния прокурор Иван Гешев и турския главен прокурор г-н Бекир Шахин е била дадена висока оценка на съвместната инициатива по провеждане на Форума на главните прокурори от страните на Балканите, чиято втора среща се проведе през 2021 г. в гр. София, пишат от ПРБ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НОИ утвърди проектобюджета на ДОО за 2022 г.
НОИ утвърди проектобюджета на ДОО за 2022 г.
Контузеният Бензема е станал жертва на обир
Контузеният Бензема е станал жертва на обир