Иззеха голямо количество безакцизен тютюн и цигари в Пловдивско

от БНТ
14:08, 25.09.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Специализираната полицейска операция за обезпечаване на обществения ред, сигурност, безопасност на движението и противодействие на битовата престъпност се проведе на 24 септември на територията, обслужвана от Първо районно управление – Пловдив.

В хода на акцията са извършени проверки на имоти в град Куклен и селата Брестник, Белащица, Марково и Първенец. В резултат са образувани две бързи производства и 7 проверки по заявителски материали, като задържани от органите на МВР са общо 4 лица.

Иззети са 3700 къса цигари и близо 2 кг тютюн. 3400 къса саморъчно свити цигари са открити в жилищна постройка в гр. Куклен, стопанисвана от 58-годишна жителка на населеното място. Останалото количество безакцизна стока – цигарени късове и тютюнева листна маса са иззети от жилищата на 65-годишен мъж от Първенец, 33-годишен жител на Куклен.

Саморъчно свити цигари в по-малки количества са открити и иззети и от други имоти в населените места, стопанисвани от три жени. 20 литра безцветна течност с мирис на спирт е била складирана в избено помещение на вила в село Белащица, собственост на 41-годишна жена. По случая е започната проверка с оглед събиране на данни за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК.

В хода на акцията служители на Районното управление са установени и други нарушения, за които е взето административно отношение. Съставени са 17 акта по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за гражданската регистрация, 6 акта по наредба на Община Родопи, както и 33 броя глоби по фиш.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Двама ранени при нападение с нож до старата редакция на "Шарли Ебдо"
Двама ранени при нападение с нож до старата редакция на "Шарли Ебдо"
Здравният министър към депутати без маски: Трябва да даваме пример на учениците и всички хора
Здравният министър към депутати без маски: Трябва да даваме пример на учениците и всички хора