НОВИНИ

Джейхан Ибрямов за акцията на ГДБОП и НАП: Ползвах този автомобил със съответните договори

bnt avatar logo
от БНТ
08:36, 22.08.2024
Чете се за: 03:17 мин.
У нас
Слушай новината

На кафяво-жълта медийна кампания няма да се поддаваме. Преди около месец ние излязохме с обръщение в Народното събрание с декларация, в която нашият председател Джевдет Чакъров каза, че сме получили информация как в едно ведомство са се събрали няколко институции с ясната идея да започнат медийни бухалки, репресивния апарат на държавата като се използват различни служби и да оказват натиск върху членове и симпатизанти, които изразиха своята подкрепа към д-р Ахмед Доган. Това заяви в студиото на "Денят започва" Джейхан Ибрямов - зам.-председател на ДПС. Той коментира за първи път и медийните публикации, в които се твърди, че е използвал джип, иззет при акция на ГДБОП и НАП.

"Ползвах този автомобил със съответните договори и пълномощни, които имах. Но оттам нататък да използваш автомобил, ако използването на автомобил със съответните договори и пълномощни е престъпление, тогава тя половин България трябва да бъде подведена под някаква отговорност. А всичко останало, свързано с някакви данъчни измами, зърно, торове - нито имам бизнес, нито съм се занимавал с бизнес. А ни най-малко бих желал да коментирам разследване, което правят разследващи органи", заяви Джейхан Ибрямов.

Според него това част от компроматна война:

"Това е компроматна война, това е медийна война, медийни бухалки, които се използват, за да очернят името на даден човек", поясни Ибрямов и добави:

"До този момент ние получаваме сигнали от цялата страна в тази посока - както от обикновени членове, общински съветници и най-вече кметове на общини, където всеки ден те под някаква форма са подложени на натиск от страна на различни институции с ясната идея, за да бъдат сплашени. Да бъдат сплашени, защото са заели позиция по това автентично Движение за права и свободи и д-р Ахмед Доган. Това се случва и ще се случва и в близкото бъдеще. Искам да успокоя всички български граждани и членовете и симпатизантите - ние от ДПС не ни е страх от нищо, да не се поддават на страха и този страх ще бъде преодолян с единството и заедността, които демонстрира ДПС",

Групата на ДПС, която подкрепя почетния председател д-р Ахмед Доган, ще подкрепи президентството в усилията на институцията за намиране на изход от политическата криза в страната.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арманд Дуплантис над всички в овчарския скок от Диамантената лига
Арманд Дуплантис над всички в овчарския скок от Диамантената лига
Витория Гимараеш надигра палача на Ботев и мечтае за групите в Лигата на конференциите
Витория Гимараеш надигра палача на Ботев и мечтае за групите в Лигата на конференциите