НОВИНИ

Джесика Пегула срази Швьонтек и ще играе за титлата в Монреал, съперничката ѝ обаче все още не е ясна

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:05, 13.08.2023
Чете се за: 02:20 мин.
Спорт
джесика пегула срази швьонтек играе титлата монреал съперничката все ясна
Снимка: БТА
Слушай новината

Американката Джесика Пегула стана първата финалистка в тазгодишното издание на турнира от сериите WTA 1000, след като в полуфиналите надигра световната №1 в женския тенис Ига Шьонтек.

Поставената под №4 Пегула се наложи с 6:2, 6:7(4), 6:4 за малко повече от два часа и половина игра, като срещата можеше да приключи и далеч по-рано, тъй като тенисистката от САЩ сервираше за победата във втория сет при 5:4 гейма в своя полза, но допусна да бъде пробита, а впоследствие загуби и тайбрека във втората част.

В решителния трети сет световната №3 все пак не позволи да се стигне до пълен обрат и сложи точка на спора след 6:3, записвайки своя трети успех в общо осем мача срещу Ига Швьонтек.

По този начин Джесика Пегула заслужи мястото си във финалния двубой в Монреал, в който тя ще има възможност да играе за своя втори трофей от WTA 1000 турнир след този в Гуадалахара през миналата година.

В спора за титлата в канадския град Пегула ще се изправи срещу някоя измежду Елена Рибакина и Людмила Самсонова, които не успяха изобщо да започнат своя полуфинал заради дъжд.

Това малко усложни програмата за неделния ден, който ще започне с двубоя между Рибакина и Самсонова, които ще излязат на корта в 20:30 часа българско време.

Финалът е предвиден за 00:30 часа след полунощ наше време, но неговото начало, разбира се, зависи и от продължителността на полуфинала преди това.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Сърбия срещу насилието": 15-и граждански протест снощи в Белград
"Сърбия срещу насилието": 15-и граждански протест снощи в Белград
Нови масови протести в Израел срещу съдебната реформа
Нови масови протести в Израел срещу съдебната реформа