НОВИНИ

Джокович е на път за Белград - има ли забрана да посещава Австралия?

bnt avatar logo
от БНТ
11:46, 17.01.2022
Чете се за: 02:32 мин.
По света
Слушай новината

Откритото първенство на Австралия по тенис започна, но без миналогодишния победител Новак Джокович. В този час най-добрият тенисист в света пътува към Сърбия, след като вчера беше депортиран от Австралия.

Въпреки предварителната заявка, че ще му бъде забранено за 3 години да посещава континента, австралийският премиер Скот Морисън заяви, че това може и да не се случи.

Рано тази сутрин Новак Джокович пристигна на летището в Дубай. Макар и с маска, видимо с лека усмивка и в по-добро настроение. Не пропусна и да се снима с фенове. Няколко часа по-късно Ноле се качи на самолет за Белград.

От нашите пратеници: Белград в очакване на Новак Джокович

Засега тенисистът се придържа към заявката си да запази мълчание след решението на австралийските власти да го депортират.

Очакваше се той да получи 3-годишна забрана да посещава Австралия, но пред местно радио премиерът Скот Морисън съобщи, че е възможно сърбинът да бъде допуснат до участие в Australian Оpen още следващата година. Стига самият той да иска.

Новак Джокович отпътува за Белград (ВИДЕО)

А в Мелбърн вече насочиха погледи към Род Лейвър Арена, където макар и без Джокович турнирът започна.

"Радвам се, че тази история приключи. Трябваше да си е уредил документите преди да дойде в Австралия", сподели Олимпия, зрител на Откритото първенство.

"Отне им твърде много време да решат дали ще го оставят да играе или не. Изпитвам облекчение, че вече можем да оставим тази история зад гърба си. Пожелавам всичко най-хубаво на Джокович - той е страхотен играч", допълни Крис Шанън, зрител на Откритото първенство.

"Исках да го видя как играе. Но явно не е било писано", каза още Никол Шанън, зрител на Откритото първенство.

Очаква се по-късно днес федералният съд в Австралия да съобщи и точните мотиви, с които вчера потвърди анулирането на визата на Джокович.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От днес работниците на завод "Арсенал" излизат в отпуск
От днес работниците на завод "Арсенал" излизат в отпуск
Изпълнителният директор на БСТ: Никога тотализаторът не е генерирал толкова приходи към държавата, колкото през 2021
Изпълнителният директор на БСТ: Никога тотализаторът не е генерирал толкова приходи към държавата, колкото през 2021