НОВИНИ

Джокович: Изиграх най-добрия си мач в турнира

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:47, 21.02.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Тенис
джокович изиграх добрия мач турнира

Световният номер 1 определи финала си срещу Данил Медведев, като най-добрия мач, който той е изиграл на тазгодишния Australian Open.

По-рано днес сърбинът спечели с 7:5, 6:2, 6:2, за да стигне до своята 18-та титла от Големия Шлем и общо 9-та в Мелбърн Парк, където Джокович продължава да няма загубен полуфинал или финал.

“Искам да благодаря на този корт, на Род Лейвър Арина, всяка година те обичам все повече и повече”, започна Ноле по време на награждаването.

Сърбинът отдаде заслуженото и на своя опонент, отчитайки неговата невероятна серия от 20 поредни победи, чийто бе сложен именно днес.

“Бих искал да върна добрите думи към Данийл. Ти си страхотен човек, показа го отново, на корта ти си определено един от най-трудните съперници, срещу които съм се изправял. Само въпрос на време е кога ще спечелиш титла от Големия шлем, надявам се да нямаш нищо против да почакаш още няколко години. Всички трябва да оценим какво постигна той, 20 поредни победи в Тура, това е невероятно”, коментира Джокович на церемонията по награждаването.

“Искам да благодаря на отбора си, както и на всички у дома, последните две седмици бяха луди. Специални благодарности на Ули (физиотерапевта), ти отдели толкова много време, за да направиш така, че да мога да играя. Чувствата ми са много смесени относно това, което се случи през последния месец, но в крайна сметка турнирът беше успешен и искам да поздравя турнирния директор Крейг Тайли и организаторите, те се постараха много и трябва да са горди.”, допълни сърбинът.

Новак коментира и думите си преди мача, когато заяви, че няма никакво намерение да дава нещо даром на тенисистите от новото поколение.

“Това беше рисковано изказване. Но мисля, че съм си заслужил позицията да кажа нещо такова, но не съм искал да проявя неуважение към Данийл или другите от младото поколение. Те ще заемат челните места в тениса, но не още, все още аз и Рафа сме на върха”.

Относно самия мач, лидерът в световната ранглиста поясни, че е бил подготвен за играта на Медведев и допълни, че е имал усещането, че е контролирал играта от началото до края.

“Първият сет беше оспорван, но успях да сервирам добре, да намирам точните удари и да го пробия в края, което ме успокои. Въпреки че следващите два сета бяха 6-2, 6-2, беше трудно. Опитвах се да не му давам възможности, определено мисля, че това беше най-добрият ми мач на турнира. Важно е да адаптираш мача си спрямо своя съперник. Аз имам късмета да имам доста оръжия в арсенала и знаех какво точно трябва да направя тази вечер. С треньорите ми анализирахме неговата игра, моята игра, и бях готов. Чувствах, че постоянно контролирам мача. Едно от ключовите неща за мен бяха ретурите ми, успях да върна много от сервисите му, успях да чета сервиса му”, сподели сърбинът

В края на своето изявление Джокович поясни, че това е бил един най-трудните турнири в неговата кариера от емоционална гледна точка, и самият той е бил изненадан от себе си как се е справил с всичко.

“Емоционално това бе един от най-трудните турнири в живота ми. Трябваше да се затворя в черупка, за да избегна всички неща, които могат да ме разсеят, и да се концентрирам върху играта. Успях да го направя, заедно с моя екип, изненадах приятно себе си със способността си да се възстановявам”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Ангелов с нова заповед за процеса на ваксиниране
Министър Ангелов с нова заповед за процеса на ваксиниране
Льов остава начело на "Бундестима" и при провал на Евро 2020
Льов остава начело на "Бундестима" и при провал на Евро 2020