НОВИНИ

Джокович потегли в Мадрид с успех над Монфис

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:20, 03.05.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович започна с победа участието си на Мастърс турнира в Мадрид, надигравайки с 6:3, 6:2 французина Гаел Монфис.

По този начин Ноле продължи впечатляващата си серия срещу Монфис, срещу когото той има 18 успеха в 18 мача помежду им на ниво АТР.

В началото на двубоя Джокович беше този, който по-често беше поставян под напрежение, като на сърбина дори му се наложи да спасява три точки за пробив в първите си три сервис гейма. Новак обаче дочака своя момент, пробивайки за 4:2, а след това без проблеми затвори първата част след 6:3.

Във втората пък трикратният шампион в Мадрид реализира нови два пробива, за да си осигури комфортен аванс от 5:2. Сервирайки за победата пък, Джокович беше изправен пред два брейкбола, но ги и отрази и в крайна сметка сложи точка на спора след 6:2 и малко под час и половина на корта.

По този начин Новак се класира за третия кръг в турнира, където негов съперник ще бъде победителят в двубоя между Анди Мъри и Денис Шаповалов, които играят утре.

В друг двубой от днешния ден световният №8 Андрей Рубльов имаше труден двубой срещу 20-годишния британец Джак Дрейпър. Руснакът загуби първия сет, но впоследствие осъществи обрат за крайното 2:6, 6:4, 7:5.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече слънчеви часове и по-топло утре
Повече слънчеви часове и по-топло утре
Ръководството и треньорският щаб на Берое се срещна с привържениците
Ръководството и треньорският щаб на Берое се срещна с привържениците