НОВИНИ

Джокович тръгна с убедителна победа на "US Open"

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:25, 01.09.2020
Чете се за: 01:35 мин.
Голям шлем
джокович тръгна убедителна победа open

Първата ракета в света Новак Джокович влезе във втори кръг на Откритото първенство на САЩ, което се провежда в Ню Йорк.

Поставеният под №1 сърбин победи босненеца Дамир Джумхур с 6-1, 6-4, 6-1.

Двубоят бе изцяло контролиран от Ноле като изключим един кратък период във втория сет, когато босненецът пропиля три възможности да поведе с пробив.

Мачът започна интересно и след чудесна акция на мрежата, Джумхур стигна до точка за пробив още в откриващия гейм. Джокович обаче я отрази, а след това набра скорост, за да поведе с 5:0 гейма само за 20-ина минути игра.

Най-добрият босненски тенисист все пак успя да се разпише в първия сет, но за повече нямаше сили и така Джокера поведе в резултата след 6:1.

Втората част започна с ранен пробив за сърбина, който поведе с 2:1, но Джумхур отговори мигновено, за да изравни. Особено интригуващо бе разиграването, с което босненецът си осигури шанс да върне пробива. Двамата си размениха цели 24 удара като Дамир завърши с ефектно високо бекхенд воле по късия диагонал.

Следващите няколко гейма предложиха истинска битка на корта като 107-ия в света може да съжалява за пропуснатите възможности. При 3:2 в негова полза, колебания в играта на Джокович на три пъти откриха шансове за пробив, но Джумхур не материализира нито един от тях.

В край на сметка Джокович измъкна този маратонски гейм и на свой ред постави опонента си под напрежение. Този път бе ред на Джумхур да покаже хладнокръвие и да отрази цели 5 шанса за прбив като нито веднъж босненецът не показа страх.

И така след нов безкрайно-дълъг гейм резултатът бе 4:3 в полза на Дамир. Джокович изравни след бърз гейм, а след това се възползва от грешки в играта на босненеца, за до поведе с 0:40.

Макар Джумхур да отрази първия шанс за пробив, при втория допусна двойна грешка, която предостави възможност на Джокович да сервира за сета.

Сърбинът пропусна два сетбола, но при третия грешка нямаше и така той поведе с 2:0 сета.

В третата част босненският тенисист бе видимо разочарован от загубения сет и това оказа негативно влияние върху неговата игра. Той допусна шансове за пробив във всеки един сервис гейм като успя да вземе подаването си само веднъж.

Така след ново 6:1 и час и 58 минути на корта, Новак Джокович продължи с победния си ход през настоящия сезон. Във втория кръг сърбинът ще излезе в търсене на 25-та си поредна победа срещу британеца Кайл Едмънд, отстранил Александър Бублик в 4 сета.

Джокович е трикратен победител в Ню Йорк - 2011, 2015 и 2018 г.

Други резултати:

Давид Гофен - Райли Опелка 7-6 (7-2), 3-6, 6-1, 6-4

Кристиан Гарин - Улис Бланч 4-6, 5-7, 6-4, 6-4, 6-2

Стив Джонсън - Джон Иснър 6-7 (5-7), 6-3, 6-7 (5-7), 6-3, 7-6 (7-3)

Филип Крайнович - Микаел Имер 6-2, 7-6 (7-3), 6-3

Ян-Ленард Щруф - Педро Мартинес 6-0, 7-5, 6-4.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Литийно шествие в чест на нов параклис в Пловдив
Литийно шествие в чест на нов параклис в Пловдив
Борисов: Предложихме само чернова. ВНС може да промени всичко
Борисов: Предложихме само чернова. ВНС може да промени всичко