НОВИНИ

Кале Рованпера триумфира убедително в Рали Сафари

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:55, 31.03.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
кале рованпера триумфира убедително рали сафари
Снимка: WRC
Слушай новината

Световният шампион Кале Рованпера записа първия си успех през настоящия сезон в световния рали шампионат (WRC), след като триумфира в Рали Сафари, което се провежда в Кения.

Пилотът на Тойота имаше пълен контрол върху надпреварата още от петъчни ден, когато той оглави подреждането след втория етап и до края не го изпусна нито за момент.

В крайна сметка натрупаната преднина през първите два дни позволи на Рованпера да бъде по-внимателен в днешните отсечки, като в крайна сметка той финишира с време 3:36:04.0 часа.

Втори се нареди неговият съотборник в екипа на Тойота Такамото Кацута, който остана на 1:37.8 минути от победителя. За японеца това беше общо пети подиум в кариерата му в WRC, като любопитното е, че три от тях идват по време на Рали Сафари в Кения.

Място на почетната стълбичка заслужи и Адриен Формо, като за французинът това беше второ поредно влизане в челната тройка, след като той завърши трети и в Рали Швеция през февруари.

В генералното класиране лидер продължава да бъде белгиецът Тиери Нювил с актив от 67 точки, следван от британеца Елфин Еванс с 61. Руският пилот, който кара с български лиценз - Николай Грязин заема 15-о място в подреждането с 3 пункта, като той пропусна надпреварата през този уикенд в Африка.

Годината в световния рали шампионат (WRC) продължава с Рали Хърватия, като състезанието край Загреб ще се проведе в периода 18-21 април.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доброволци изчистиха общински път край Руен (СНИМКИ)
Доброволци изчистиха общински път край Руен (СНИМКИ)
Алберт Попов спечели гигантския слалом за Балканската купа в Банско
Алберт Попов спечели гигантския слалом за Балканската купа в Банско