НОВИНИ

Контрабандни цигари за 11 000 лв. иззе полицията в Пловдив

контрабандни цигари 000 иззе полицията пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
11:25, 07.04.2021
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Безакцизни цигари на стойност 11 000 лв. и тютюн за близо 5000 лв. иззеха при акция за противодействие на контрабандата служители на Трето РУ-Пловдив.

След придобита оперативна информация за предстояща сделка с акцизни стоки без бандерол, криминалисти от Трето РУ задържали в момент на покупко-продажба, двама мъже - продавач и търговец.

На улица "Петър Шилев" при предаване на 20 стека цигари с марката "Карелия Блу" унифомените задържали 30-годишния купувач. Последвала проверка в жилище, обитавано от 32-годишния продавач, който е криминално проявен.

При претърсване в дома му на улица "Велико Търново" 8, разследващите открили 55 стека с марките "Давидоф", 98 стека цигари "Карелия блу" и 16 стека син "Уинстън". Откритите и иззети късове нелегални цигари са 37800 броя.

Малко по-късно същия ден при проверка на имот в "Шекер махала", в който живеела 23-годишна жена, е открит около 30 кг безакцизен тютюн, който бил нарязан на ситно. Лицата са задържани в ареста за 24 часа по Закона за МВР, а работата по започнатите бързи производства продължава под надзора на Районна прокуратура-Пловдив.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ се нарежда сред първенците по ваксинация
САЩ се нарежда сред първенците по ваксинация
Манчестър Сити взе трудно първата среща с Борусия
Манчестър Сити взе трудно първата среща с Борусия