НОВИНИ

Корнелия Нинова обсъди възможностите за привличане на чужди инвестиции с посланика на Германия

корнелия нинова обсъди възможностите привличане чужди инвестиции посланика германия
bnt avatar logo
от БНТ
13:46, 01.02.2022
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова обсъди възможностите за привличане на инвестиции у нас с германският посланик Н.Пр. Кристоф Айххорн, съобщават от министерството на икономиката и индустрията.

В рамките на срещата министър Нинова запозна участниците с възможностите за инвестиции в България, като акцентира, върху Регионалната презентация на България, която ще има конкретните параметри за даден регион.

„Когато даден инвеститор се интересува от определен регион и отвори този каталог, да получи информацията, която го интересува“, поясни министър Нинова. - „Традиционно добрите двустранни връзки в търговската област, както и благоприятните пазарни възможности на Германия правят Вашата страна перспективен външноикономически партньор на България“.

На срещата Корнелия Нинова подчерта, че заедно с работодателските организации работят за намаляване на бюрократичната тежест, за да се даде по-голяма свобода на бизнеса, допълват от министерството на икономиката и индустрията.

От своя страна посланик Кристоф Айххорн е изразил благодарност за предоставената информация и е уверил, че очаква в най-скоро време разширяване на сътрудничеството и установяване на нови партньорски връзки между бизнесмени от двете страни.

На срещата е присъствал и зам.-министър Димитър Данчев.

Корнелия Нинова е уверила посланик Айххорн, че Германия може да разчита на коректно партньорство и Министерство на икономиката и индустрията ще работи активно за насърчаване на икономическите отношения между двете страни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабна полицейска операция в Босна и Херцеговина: Най-малко 19 са арестувани
Мащабна полицейска операция в Босна и Херцеговина: Най-малко 19 са арестувани
В АПИ са получени 480 предложения за ремонт на пътища от граждани
В АПИ са получени 480 предложения за ремонт на пътища от граждани