НОВИНИ

Корнелия Нинова в НС: Не съм виждала такова политическо озверяване

Калина Попова
от Калина Попова
13:27, 16.06.2022
Чете се за: 02:10 мин.
У нас
корнелия нинова съм виждала такова политическо озверяване
Слушай новината

Вицепремиерът Корнелия Нинова разкритикува депутатите от ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" по време на дебатите за предсрочното отстраняване на председателя на парламента Никола Минчев.

"Виждали сме много тежки сцени в тази зала - но такова разрушително политическо озверяване като това, което се случва в последните дни, не съм виждала. Разрушително - без грам мисъл за това какво ще стане утре, вдругиден, как ще изкараме есента, как народът ще преживее зимата. Разрушавате, а какво предлагате?" - попита Нинова народните представители.

По думите ѝ алтернативата на настоящото правителство е коалиция "ГЕРБ - ДПС - ИТН - Възраждане".

"Тук цял ден се споменават думите "мафия", "задкулисие" и борба с тях. Била съм депутат. С колегите от БСП сме водили ожесточени битки със задкулисието и с премиера Борисов. Пет години - познаваме всички маниери на това задкулисие. Опитаха да ни купуват, омаскаряваха ги. От името на опита - това бяха шест много тежки години за БСП. Не се предадохме и не се продадохме и затова днес продължаваме днес в правителството на Кирил Петков", заяви Нинова.

Тя отговори на критиките, че правителството е съставено от десни и леви партии, като заяви, че целта на коалицията е "промяната на модела на мафията и задкулисието".

"Днес се гласува оставката на председателя на парламента. Сами признахте, че мотивите ви не са по същество и не става въпрос за него. Уважаеми народни представители и български граждани - Македония не е тема. Македония беше изкуствено повдигната, изкуствено поддържана и манипулирана, за да придаде патриотичен образ на хора, които искаха през това време да крадат безнаказано", коментира още Корнелия Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Година и половина пробация за физическия тормоз на талисмана на "Капана" Митко Чорапа
Година и половина пробация за физическия тормоз на талисмана на "Капана" Митко Чорапа
"Добрите истории": Ученици и бизнес в Стара Загора даряват средства за благотворителни каузи
"Добрите истории": Ученици и бизнес в Стара Загора даряват средства за благотворителни каузи