НОВИНИ

Кристиано Роналдо герой за Юнайтед във „Фърги тайм“

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:01, 30.09.2021
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Кристиано Роналдо се превърна в истински герой за Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи“ победиха на своя „Олд Трафорд“ с 2:1 Виляреал в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Успехът дойде чрез попадение на португалския национал в добавеното време на мача, наричано на този митичен стадион като „Фърги тайм“, заради огромния брой мачове, решени по времето на мениджъра сър Алекс Фъргюсън с попадения в заключителните секунди на срещата. Именно шотландецът аплодира на крака футболиста, реализирал в последния възможен момент, за да донесе първи успех на тима в Шампионската лига през този сезон.

В откриващия мач от тази фаза Виляреал направи 2:2 с Аталанта, а „червените дяволи“ претърпяха крах с 1:2 от Йънг Бойс.

Попаденията в срещата паднаха през второто полувреме на срещата. Виляреал създаде повечето чисти положения в срещата, въпреки че футболистите на Оле Гунар Солскяер направиха много силна втора част.

Испанският тим нанесе своя удар в 53-ата минута, когато след скоростна атака на Виляреал, топката стигна до Пако Алкасер, който не остави никакви шансове за Давид де Хеа.

Само 7 минути бяха необходими на „червените дяволи“ да изравнят. Бруно Фернандеш центрира към Алекс Телеш, който от воле с левия крак, с удар извън наказателното поле, вкара за 1:1.

В даденото от съдията продължение Кристиано Роналдо вдигна целия стадион на крака, след като реализира победния гол. Португалецът свали топката в наказателното поле към Джеси Лингард, англичанинът се пребори в наказателното поле и върна към Роналдо, за да може той от малък ъгъл да реализира за 2:1.

С попадението Кристиано (36 години и 236 дни) е вторият най-възрастен футболист на Манчестър Юнайтед, отбелязал гол в европейски турнир на "Олд Трафорд" след Брайън Робсън (36 години и 282 дни) срещу Галатасарай през 1993 г.

След успеха Манчестър Юнайтед се изкачи на 3-ото място във временното класиране с 3 точки, докато Виляреал е на 4-о само с 1 пункт в актива си. Първото място заема Аталанта, който по-рано тази вечер победи Йънг Бойс с 1:0.

Срещата беше изгледана и от легендарния лекоатлет Юсейн Болт, който е фен на Манчестър Юнайтед.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светкавичен гол след почивката донесе победата на Ювентус над Челси
Светкавичен гол след почивката донесе победата на Ювентус над Челси
Среща Путин - Ердоган: Разговор за Сирия и руското оръжие за Турция
Среща Путин - Ердоган: Разговор за Сирия и руското оръжие за Турция