НОВИНИ

Кузманов и Андреев с върхови класирания в световната ранглиста

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:58, 19.07.2021
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
кузманов андреев върхови класирания световната ранглиста
Слушай новината

Димитър Кузманов и Адриан Андреев записват рекордни постижения при днешното обновяване на световната ранглиста.

Втората ракета на България Кузманов регистрира прогрес от пет позиции и от тази седмица се намира на рекордното за него 233-то място. Прогресът му се дължи на достигането на Мико до 1/4 финалите на турнира от сериите ATP Challenger в Яш.

За 27-годишния пловдивчанин сега предстои участие и на турнир от същата категория в Тампере, Финландия, където първия му съперник ще бъде Кимер Копеянс в Белгия.

На същата надпревара Адриан Андреев достигна до втория кръг, но въпреки това той също успя да спечели пет места и от днес се намира под №333 в подреждането.

През тази седмица Андреев ще участва на друг турнир от веригата ATP Challenger в Испания, където тази вечер ще излезе за мача си от първия кръг срещу представителя на домакините Блас Руис Ромеро.

Първата ракета на България Григор Димитров пък запазва 21-то си място. Хасковлията трябваше да играе следващата седмица на турнира от сериите АТР 250 в Лос Кабос, но преди няколко дни стана ясно, че той се е отказал от участие.

Александър Лазаров се изкачва с цели 15 позиции, след като преодоля квалификациите на надпреварата в Яш и вече е под №518.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха ваксинационни центрове във Франция
Разбиха ваксинационни центрове във Франция
Първа присъда в Япония по делото с бягството на Карлос Гон
Първа присъда в Япония по делото с бягството на Карлос Гон