НОВИНИ

Легендарният ТВ водещ Лари Кинг почина на 87

Фани Аронова
от Фани Аронова
15:21, 23.01.2021 (обновена)
Чете се за: 02:32 мин.
Общество
Снимка: БГНЕС/Архив
Слушай новината

На 87-годишна възраст почина легендарният американски телевизионен водещ Лари Кинг. Той е напуснал този свят в клиника в Лос Анджелис, където беше лекуван от COVID-19, съобщиха от неговата продуцентска компания.

С кариера, която обхваща над шест десетилетия, Лари Кинг ще бъде запомнен като майстор на интервютата, който успяваше да влезе в душата на своите гости, независимо дали бяха обикновени хора или знаменитости.

Той е познат на милиони зрители и радиослушатели. Влизал е в домовете на хора от няколко поколения, за да им представя проникновени истории.

Лари Кинг се прочува през 70-те години на миналия век със свое радиопредаване. Известен и със своята колонка в "Ю Ес Ей Тудей", която читателите на вестника четат цели 20 години.

Голямата слава идва с "Шоуто на Лари Кинг" по Си Ен Ен, което журналистът води от 1985 г., в продължение на четвърт век.

Интервютата с хиляди гости - политици, знаменитости, шоу звезди, стават запазена марка на Лари Кинг и му носят редица награди.

През 2011 г. той получи награда Еми за цялостен принос в телевизионната журналистика.

"Гордея се, че още съм в този бранш. Не мога да го напусна, не можах да се пенсионирам. Получавал съм много награди, но тази е сред най-добрите. Така е, когато си почетен от своите колеги, хората, с които си в един бранш. Няма нищо по-хубаво", казваше телевизионния водещ Лари Кинг.

Лари Кинг изваждаше откровения от гостите си и коментираше важните теми на деня. Но казваше, че се вижда като посредник, който измисля най-добрите въпроси, слуша отговорите и оставя зрителите да направят своите заключения. Така предаванията остават като ценно свидетелство за времето и учебник за всеки, който се пробва в трудния жанр на интервюто.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски победи последния в полското първенство с гол от странична ножица (ВИДЕО)
Левски победи последния в полското първенство с гол от странична ножица (ВИДЕО)
Съпругата на Навални арестувана на протеста в Москва
Съпругата на Навални арестувана на протеста в Москва