НОВИНИ

Летище София започна проверка след сигнал за дискриминация на Наоми Кембъл

​наоми кембъл връзка певеца лиъм пейн
bnt avatar logo
от БНТ
10:27, 13.06.2022 (обновена)
Чете се за: 01:50 мин.
У нас
Слушай новината

Летище София започна проверка след публикация на вестник "Дейли Мейл", в която се твърди, че световноизвестният фотомодел Наоми Кембъл е станала жертва на расова дискриминация от страна на българските митничари. Кембъл е била в България от 19 до 22 май за реклама на световен моден бранд.

В Агенция „Митници" няма постъпило оплакване от г-жа Кембъл или неин представител, съобщиха от летището. Проверен е багажът ѝ и е извършена рутинна проверка на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители.

"Искрено съжаляваме за негативните преживявания на г-жа Кембъл в София. Започнахме пълна проверка на случилото се с. В контакт сме с българските митнически власти, които потвърдиха, че проверката на пътници и багажи е част от тяхната работа и това е рутинна процедура. От летище София ще прегледаме видеозаписите от този ден и ще интервюираме служителите, за да проучим случая напълно", съобщиха по-рано от летището.

Според "Дейли Мейл" при пристигане в София митничари са поискали да направят пълна проверка на багажа на 52-годишната Кембъл. Източник на таблоида твърди, че тя останала "много разстроена" от случилото се, като според нея причината да бъде проверена така подробно е заради цвета на кожата ѝ.

"Наоми напусна с бейзболна шапка и чанта в ръце, настани се в хотел. Пристигна с толкова ентусиазъм да снима в София, но това определено я разстрои. Все пак изпълни ангажимента си", допълва източникът на вестника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20 младежи ще могат да се обучават безплатно за военни лекари
20 младежи ще могат да се обучават безплатно за военни лекари
Петима българи дават старт на Европейското първенство по борба за кадети
Петима българи дават старт на Европейското първенство по борба за кадети