НОВИНИ

Летните ремонти в София - кои участъци са затворени и докога?

bnt avatar logo
от БНТ
09:25, 21.06.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
Слушай новината

В разгара на лятото продължават и масовите ремонти в столицата. Сред най-мащабните е реконструкцията на булевард "Цар Борис Трети". Дейностите са разделени на два етапа, като в момента се работи в участъка от пл. "Македония" до "Бъкстон". Паралелно в следващите месеци е затворена и улица "Алабин". Там също предстои смяна на асфалта, трамвайните релси и тротоарите.

Два месеца вече се работи по най-мащабния за тази година ремонт в столицата, а именно подмяна на трамвайното трасе на бул. "Цар Борис Трети". Срокът на ремонтните дейности е двугодишен, а като част от този мащабен проект е и затварянето на улица "Алабин" в участъка от улица "Лавеле" до бул. "Христо Ботев".

Реорганизацията на движение е въведена от вчера. Улица "Лавеле" остава отворена и може да се използва като обходен маршрут.

"До есента очакваме тук да бъдат подменени както релсите и контактно-кабелната мрежа, така и цялата подземна и надземна инфраструктура, да бъдат отремонтирани пътните платна и тротоарите", каза в "Денят започва" зам.-кметът по "Обществено строителство" на Столична община инж. Ангел Джоргов.

Трамвайните линии, които минават през този участък, са номера 4, 8 и 10. Сега те вместо по бул. "Христо Ботев" вече ще се движат по бул. "Княгиня Мария Луиза", покрай Съдебната палата.

"Също така има заместващ автобус на трамвай №5 от началото на ремонта, който минава през площад Възраждане, а сега ще минава и през Петте кьошета и бул. "Скобелев", защото от вчера е отворен южният локал на площад Македония. Започнали сме да работим и северния локал до 15 септември някъде", обясни инж. Джоргов.

От около месец и половина се работи бул. "Тодор Каблешков". Строителството върви по график. Работи се втори етап от улица "Николай Коперник" в "Гео Милев". В началото на юли ще започне и ремонт на улица "Първа Българска армия", като строителството ще продължи до есента.

Репортер: Кристиян Гаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откъде произлизат прякорите на отборите от Евро 2020
Откъде произлизат прякорите на отборите от Евро 2020
От "Артекс" излязоха на протест пред регионалното министерство
От "Артекс" излязоха на протест пред регионалното министерство