НОВИНИ

Левандовски вече е голмайстор №3 в Шампионската лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:19, 24.02.2021
Чете се за: 00:41 мин.
Футбол

С вчерашния си гол във вратата на Лацио, полякът вече има реализирани 72 попадения в най-престижния европейски клубен турнир, с което измести от челната тройка легендата на Реал (Мадрид) Раул.

Левандовски играе в своя 11-ти пореден сезон в турнира, като е отбелязвал голове с екипите на два различни отбора, Борусия (Дортмунд) и Байерн (Мюнхен).

Най-големият му успех в надпреварата дойде през сезон 2019/20, когато полският национал стана голмайстор в турнира по пътя към триумфа на неговия Байерн (Мюнхен).

Освен това, полякът стана и играчът с най-много асистенции в турнира и беше избран в идеалния отбор на надпреварата. Това му донесе и приза за най-добър играч на УЕФА за сезон 2019/20.

Далеч пред Роберт във вечното подреждане при голмайсторите в Шампионската Лига са Лионел Меси и Кристиано Роналдо. Аржентинецът до момента има отбелязани 119 попадения, докато португалецът е лидер с 134 в турнира на богатите.

Относно снощният успех срещу Рома, Левандовски заяви:"Винаги е хубаво да вкараш четири пъти в един мач. Аз нямах много положения, но опитах да търся празните пространства и да ангажирам вниманието на защитниците на съперника. Ранният гол също беше важен."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НБА - резултати
НБА - резултати
Черно море остро разкритикува съдията на мача с ЦСКА (ВИДЕО)
Черно море остро разкритикува съдията на мача с ЦСКА (ВИДЕО)