НОВИНИ

Липса на кадри в Шуменската болница заради COVID-19

липса кадри шуменската болница заради covid
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:56, 05.05.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Шуменската болница търси медицински лица, работещи в други лечебни и здравни заведения, за помощ чрез възмезден труд в болницата.

След епидемията от коронавирус голяма част от работещите на допълнителни договори там медицински сестри са напуснали. Това затруднява не само графиците на отделенията, но заплашва и спешната помощ в областта.

За близо два месеца от развитието на пандемията от COVID-19 повече от 10 медицински сестри са напуснали МБАЛ Шумен.

Тази криза задълбочи кризата с кадрите в болницата и затрудни наистина работата до степен понякога да не може да сформираме екипи за денонощни графици в отделенията, обяснява д-р Димитър Костов, директор на МБАЛ-Шумен.

В следващия момент може би ще настъпи някакъв срив – говоря в спешната помощ в областта, тъй като – ние сме единствената болница, която има спешно отделение, добави д-р Костов.

От Шуменската болница се обръщат към всички медицински лица, работещи в други лечебни и здравни заведения, за помощ чрез възмезден труд в лечебното заведение. Ръководството на МБАЛ Шумен смята и че е необходимо да се преосмисли структурата на здравната мрежа, както на национално ниво, така и на областно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Постоянен арест за дрогиран шофьор, причинил смъртта на велосипедист във Варна
Постоянен арест за дрогиран шофьор, причинил смъртта на велосипедист във Варна
Жълт код за силен вятър в празничния 6-и май
Жълт код за силен вятър в празничния 6-и май