НОВИНИ

Лийдс и Манчестър Сити поделиха точките след вълнуващ мач

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:32, 04.10.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
лийдс манчестър сити поделиха точките вълнуващ мач

Лийдс и Манчестър Сити изиграха много интригуващ мач на „Еланд Роуд“, в който не успяха да излъчат победител и завършиха наравно 1:1.

„Гражданите“ започнаха по-активно и само намесите на Илан Мелие, както и неточните изстрели на играчите на Пеп Гуардиола не им позволиха вземат ранен аванс в двубоя..

Все пак, логичното се случи в 17-та минута, когато Рахим Стърлинг се възползва от подаване на новото попълнение Феран Торес и даде аванс на гостите.

Сити продължиха да диктуват, случващото се на терена и да създават опасности, но така и не успяха да стигнат до втори гол.

От своя страна, "белите" на два пъти бяха много близо до изравнителен гол, но чудесните намеси на Едерсон запазиха аванса на неговия тим.

След почивката Лийдс погледна по-смело към вратата на Сити и дори уцелиха греда чрез Родриго. Малко преди да изтече първия час от двубоя, испанецът все пак изравни резултата, след като се възползва от груба грешка на Едерсон при един ъглов удар.

До края и двата отбора можеха да стигнат до победата, като гредата отново спаси Сити при поредния удар на Родриго, докато гостите на няколко пъти имаха претенции за дузпа, които Майк Дийн подмина.

В края "гражданите" наложиха по-осезаем натиск, но въпреки това усилията им не се увенчаха с успех и така двата тима поделиха точките.

За момчетата на Пеп Гуардиола това беше втори пореден мач, в който те загубиха точки, след гръмката загуба с 2:5 у дома от Лестър миналата седмица. По този начин те имат 4 точки.

Лийдс пък продължава с чудесното си представяне от началото на кампанията и вече има седем пункта от четири двубоя, като единственото им поражение беше от шампиона Ливърпул на старта на сезона.

В следващия кръг Лийдс приема у дома Уулвърхемптън, докато Манчестър Сити играе в къщи с Арсенал.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бетис поведе в класирането след успех във Валенсия
Бетис поведе в класирането след успех във Валенсия
Нов скок на заразените с COVID-19 в Северна Македония
Нов скок на заразените с COVID-19 в Северна Македония