НОВИНИ

Локомотив Пловдив победи Хебър в спектакъл със седем гола в Пазарджик

хебър локомотив пловдив
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:25, 25.08.2023
Чете се за: 06:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Локомотив Пловдив записа шеста поредна победа в Първа лига, след като „черно-белите“ спечелиха гостуването си на Хебър Пазарджик с 4:3 в среща от седмия кръг на шампионата. На стадион „Георги Бенковски“ двата тима изиграха интригуващ двубой и сътвориха истинско голово шоу, като и седемте попадения в мача паднаха през първата част. Джовани откри за „смърфовете“ още в 3-ата минута, но играчите на Любослав Пенев стигнаха до пълен обрат само в рамките на няколко минути след два гола на Георги Николов. Последва нов обрат, след като Калоян Костов и Бабакар Дион се разписаха за Локомотив, но минута преди края на редовното време на първото полувреме Георги Николов отново възстанови равенството, оформяйки своя хеттрик. В добавеното време на първата част обаче Ефе Али вкара победния гол за своя тим.

С успеха Локомотив вече има 19 точки и временно излезе еднолично на първата позиция в класирането с 3 точки пред втория Черно море, който обаче е с мач по-малко. Хебър остава четвърти в подреждането с 11 точки в актива си.

Двубоят в Пазарджик започна отлично за Локомотив, след като „черно-белите“ откриха резултата още в третата минута. „Смърфовете“ разиграха добре по левия фланг, Ангел Лясков центрира към наказателното поле към Георги Минчев, който с гръб към вратата овладя и остави за Джовани, а бразилецът без забавяне стреля прецизно в долния десен ъгъл на Матвей Игонен, за да даде аванс на своя тим.

Хебър обаче отговори почти мигновено и изравни в 11-ата минута. Жоао Сеско намери с дълго подаване от собствената половина Георги Николов, който надбяга Ангел Лясков и изпревари излезлия неразчетено напред Динко Хоркаш, завършвайки с глава в опразнената врата за 1:1.

Само 7 минути след това играчите на Любослав Пенев осъществиха пълен обрат. „Зелените“ разгърнаха бърза контраатака от ляво, Роберт Мазан центрира към Георги Николов, който с коляно успя да завърши в мрежата на Локомотив, вкарвайки втория си гол в мача.

В 25-ата минута обаче гостите отново възстановиха равенството. Джовани центрира от ъглов удар, Георги Минчев се извиси и стреля с глава, топката се отби в главата на Димитър Илиев и падна на крака на непокрития Калоян Костов, който от около 10 метра нямаше как да сгреши, за да вкара дебютния си гол с екипа на „черно-белите“.

Малко след това централният защитник на „смърфовете“ бе принудително заменен от Ефе Али заради травма в коляното.

В 38-ата минута Локомотив за втори път излезе напред в резултата, след като Евандро се възползва от грешка на Георги Вълчев в собственото наказателно поле. Капитанът на Хебър отне от Георги Минчев, но подари топката на Евандро, бразилецът изпревари Матвей Игонен и пусна успоредно на голлинията подаване към Бабакар Дион, който засече в опразнената врата за 3:2.

Головото шоу на стадион „Георги Бенковски“ продължи само 5 минути по-късно. Николас Пенев центрира от корнер, Георги Вълчев засече с глава от границата на вратарското поле, топката се отби в гредата, но при добавката Георги Николов бе безпогрешен от няколко метра, за да оформи своя хеттрик – 3:3.

Това обаче не бе всичко за първата част. В третата минута от 4-минутното добавено време на първото полувреме Джовани центрира отляво от пряк свободен удар и влезлият като резерва Ефе Али надскочи Матвей Игонен, засичайки с глава в мрежата на Хебър за 3:4. По този начин всички 7 точни удара за първите 45 минути се превърнаха в попадения.

Девет минути след подновяването на играта през втората част домакините имаха добра възможност за четвърто попадение. Ангел Бастунов финтира Ефе Али и стреля в близкия ъгъл на Динко Хоркаш, но хърватският страж на Локомотив се намеси и изби в корнер.

В 78-ата минута влезлият като резерва Георги Каракашев се озова на изгодна позиция на границата на наказателното поле на Хебър, но предпочете подаване вместо завършващ удар и сбърка.

До края на срещата играчите на Любослав Пенев опитаха отново да стигнат до равенството и бяха най-близо до него в 82-ата минута, когато Георги Николов засече с глава центриране на Олексий Збун, но Динко Хоркаш спаси.

В 86-ата минута пък Матвей Игонен се намеси решаващо, останал очи в очи с резервата на Локомотив Петър Андреев.

В следващия кръг „черно-белите“ посрещат Крумовград, докато Хебър гостува на Левски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево и опасно горещо време днес
Слънчево и опасно горещо време днес
Река Черна е замърсена от 6 до 20 пъти над допустимото, установи проверка
Река Черна е замърсена от 6 до 20 пъти над допустимото, установи проверка