НОВИНИ

Локомотив (Пловдив) се включи в битката за титлата след победа с 3:2 над Лудогорец

bnt avatar logo
от Калоян Николов
17:15, 20.02.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Български футбол
локомотив пловдив включи битката титлата победа лудогорец

Отборът на Локомотив (Пловдив) надигра у дома шампиона и лидер в класирането Лудогорец с 3:2 в зрелищното дерби от 18-ия кръг на efbet Лига.

Разградчани поведоха чрез Абел Анисе в 17-та минута след отличен пробив и асистенция на Кирил Десподов, но в края на първото полувреме, само в рамките на две минути, "смърфовете" обърнаха изцяло развоя на събитията след попаденията на Момчил Цветанов и Димитър Илиев, като Футболист на годината за 2020 г. бе изключително красиво. Капитанът на носителите на Купата на България прехвърли с ювелирен удар извън границата на наказателното поле стража на "орлите" Ренан.

Малко след началото на втората част Клаудиу Кешеру реализира своя гол номер 108 в българския елит от дузпа и възстанови паритета. Последваха силни минути за гостите, но Диниш Алмейда на два пъти имаше възможност да върне аванса на домакините, като първо уцели греда, а след това от непосредствена близост не успя да засече пас в наказателното поле.

Все пак възпитаниците на Александър Тунчев стигнаха до трите точки след грешка на бразилския вратар на Лудогорец, който не успя да улови удар от пряк свободен удар на Дейвид Малембана, топката тупна пред него и бе засечена от съобразителния Лукас Салинас за 3:2.

В добавеното време на срещата Мартин Луков остави трите точки в Пловдив след чудесна намеса след изстрел на Каули. Така, Локо (Пд) завърза интригата в първенството, нанасяйки първо поражение на Лудогорец от дебютния кръг на шампионата, когато разградчани отстъпиха на Ботев Враца с 1:3.

Загубата бе и първа за новия наставник на гостите Валдас Дамбраускас в родното първенство.

Локомотив е на пет точки от днешния си съперник, който продължава да води в класирането с 42 пункта, но разликата до върха може да бъде съкратена на три от ЦСКА, който по-късно приема у дома Черно море.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саутхемптън спря победната серия на Челси
Саутхемптън спря победната серия на Челси
Барчовски определи групата за важния мач срещу Латвия довечера
Барчовски определи групата за важния мач срещу Латвия довечера