НОВИНИ

Лондон изпраща на Индия още 1000 кислородни вентилатора

лондон изпраща индия 1000 кислородни вентилатора
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
14:06, 02.05.2021
Чете се за: 01:30 мин.
По света
Слушай новината

Обединеното кралство изпраща допълнителни 1000 кислородни вентилатора до поразената от коронавируса Индия, съобщи АФП.

Великобритания вече изпрати 495 кислородни концентратора и 200 вентилатора до Индия, тъй като страната се бори с опустошителния скок на случаите на коронавирус и доставя три по-големи производствени единици, наречени кислородни фабрики.

"Ще изпратим още един пакет от 1000 вентилатора, много скоро," заяви външният министър Доминик Рааб пред Би Би Си. Той ще се срещне с министъра на външните работи на Индия Сурахманям Джайшанкар в понеделник на преговорите на Г-7 в Лондон.

Премиерът Борис Джонсън също трябва да проведе виртуална среща с индийския си колега Нарендра Моди, след като отмени пътуването до Ню Делхи в светлината на здравната криза.

Великобритания е дом на голяма индийска диаспора, която се мобилизира с призиви за набиране на средства за подпомагане на доставките на кислород и защитно оборудване до болниците в Индия.

Междувременно членовете на Британската асоциация на лекарите от индийски произход започнаха да провеждат дистанционни консултации с пациенти, които се нуждаят от неотложна помощ в Индия, за да облекчат натоварването на тежко притиснатите от кризата медици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Посланици у нас с видео поздрав за Великден
Посланици у нас с видео поздрав за Великден
Кукери гониха злото от село Елешница на Великден (Снимки)
Кукери гониха злото от село Елешница на Великден (Снимки)