НОВИНИ

Лоренцо Инсиние попари Ювентус с гол от дузпа

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:37, 14.02.2021
Чете се за: 00:42 мин.
Футбол
лоренцо инсиние попари ювентус гол дузпа

Италианецът отбеляза своя гол номер 100 с екипа на Наполи, за да донесе победата на неаполитанците с 1:0 срещу Ювентус в най-дългоочаквания мач от 22-ия кръг на италианското футболно първенство.

Инсиние счупи прокобата при дузпите срещу Ювентус, след като се разписа с безупречен изстрел от бялата точка в 31-та минута. Халфът имаше до този момент три пропуснати дузпи срещу Юве, но въперки това се нагърби с отговорността и донесе успеха на домакините.

Дузпата пък беше отсъдена за нарушение на капитана на Юве Джорджо Киелини, за когото това бе мач номер 400 в Серия "А". За да посочи бялата точка обаче, главният рефер се нуждаеше от консултация със системата ВАР.

Напълно очаквано, "бианконерите" натиснаха след почивката, но няколко пропуска направи Кристиано Роналдо, а същото стори и Алекс Сандро.

Пет минути преди края, изстрел на Федерико Киеза от дъгата на наказателното поле премина на сантиметри от страничния стълб, а минута по-късно вратарят на Наполи Алекс Мерет направи важно спасяване след удар на Мората.

В подреждането неаполитанци се доближиха само на две точки от Юве, събирайки 40 пункта, което ги изкачи на 4-то място в подреждането. "Старата госпожа" пък е с актив от 42 точки, на седем зад лидера Милан.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов трус в Япония с магнитуд 5,2, няма аварийни ситуации
Нов трус в Япония с магнитуд 5,2, няма аварийни ситуации
Куман: Готови сме за мача с ПСЖ
Куман: Готови сме за мача с ПСЖ