НОВИНИ

Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново

Решението за удостояването на олимпийския шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие.

Магомед Рамазанов
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:25, 16.09.2024
Чете се за: 02:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Олимпийският шампион по борба - свободен стил от Париж 2024 Магомед Рамазанов стана почетен гражданин на Велико Търново на официална церемония днес. Неговият треньор Мирослав Колев получи наградата „Велико Търново“.

Решението за удостояването на Рамазанов с почетната титла бе взето на заседание на Общинския съвет на 29 август с пълно единодушие, каза председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Почетните знаци на олимпийския шампион бяха връчени от кмета на Велико Търново Даниел Панов.

"За мен е голяма чест да бъда почетен гражданин на Велико Търново – старата столица на България", каза след получаването на отличието Рамазанов.

Той посочи, че амбициите му са да се посвети на интензивни състезания в подготовка за следващия олимпийски цикъл.

„Искам да направя своя максимум и отново да спечеля злато на следващата Олимпиада“, каза шампионът.

На церемонията присъстваха младите надежди на Спортен клуб „Илия Павлов“ във Велико Търново, чийто възпитаник е Магомед Рамазанов.

„С тях съм провел няколко тренировки заедно, но искам да им кажа, че първо трябва да бъдат хора, да се образоват и след това да се посветят на спорта“, каза натурализираният борец.

„Докато децата са малки нямат отговорности и имат много време за образование и спорт, затова трябва да използват това време с ума си, да не си губят времето, това казвам и на себе си, докато съм млад“, подчерта Рамазанов.

Неговият треньор Мирослав Колев бе удостоен с наградата „Велико Търново“. Решението на специализираната комисия към общината беше оповестено от заместник-кметът Нейко Генчев, който е и неин председател.

„От едната ми страна стои един олимпийски шампион, а може би от другата страна стоят бъдещите олимпийски шампиони. Нека младите надежди в борбата се вдъхновят от примера на Магомед Рамазанов и следват неговия път в спортното си развитие с упоритост и устременост към високите победи“, каза Колев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Официално: Започна изслушването за 115-е финансовите нарушения на Манчестър Сити
Официално: Започна изслушването за 115-е финансовите нарушения на Манчестър Сити