НОВИНИ

Манчестър Юнайтед и FareShare се обединяват, за да осигурят 80 000 ястия за местните семейства за Коледа

bnt avatar logo
от Димитър Русев
15:25, 16.12.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
манчестър юнайтед fareshare обединяват осигурят 000 ястия местните семейства коледа

FareShare в Манчестър дари 33 тона хранителни продукти, които ще се превърнат в 80 000 ястия от майстор-готвачите на Юнайтед клуб, преди да бъдат доставени на децата и семействата от училищата-партньори на фонда, хранителни банки и други благотворителни организации.

Американският посланик Денис Ъруин, който посети панаира в гранд Манчестър, заяви: "Това е вдъхновяваща и невероятна нампания, която се управлява толкова добре от FareShare GM - пълна заслуга за тях.

Броят на нуждаещите се семейства и деца, хората, които се нуждаят от най елементарните неща като храна, те кара да се замислиш и да оцениш всичко, което имаш.

Манчестър Юнайтед е огромен футболен клуб, но ние се стремим да работим и в общността и Фондацията върши огромна работа".

Колет Рош, главен оперативен директор на Манчестър Юнайтед, заяви: "2020 беше наистина трудна година за много хора в цялата страна. Проблемът с бедността беше значително изострен от кризата с Covid-19 и се изостри още повече по време на празниците, когато много деца нямат достъп до безплатна училищна храна.

Много хора се събраха около този конкретен случай и ние сме горди, че можем да изиграем своята роля. Разширихме партньорството си с фондацията и FareShare GM, като обединихме ресурсите си, за да приготвим 80 000 ястия по време на празничния период. Благодарим на всички фенове и служители, които допринесоха за този важен проект."

Нападателят на Юнайтед Маркъс Рашфорд е посланик на компанията FareShare и се е съюзил с тях и мисията им за изкореняване на бедността сред децата в Великобритания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Правителството отпуска 51 млн. лева държавна помощ за туроператори и туристически агенти
Правителството отпуска 51 млн. лева държавна помощ за туроператори и туристически агенти
Али Умарпашаев на четвъртфинал в Белград
Али Умарпашаев на четвъртфинал в Белград